Az első hét sikertelensége után jó látni, hogy január második hetében már magyar győzelmeket is láthatunk és nem is akármilyeneket. Marozsán Fábián Gael monfils verte heroikus csatában, míg a selejtező első körében az Australian openen Valkusz Máté underdogként teljesítette a kört, így készülhet a második fordulós selejtezős meccsére. (Piros Pellegrinoval mérkőzik a kvaliban, Fucsovics visszalépett Adelaidetól).

Vissza Valkusz Mátéhoz, aki mint mindig nagyon szimpatikusan és őszintén elemezte a Tajpeji Tung-Lin Wu elleni sikerét. Mint mondta kicsit lebénította a tét és a meccs végén "beszarian" ütött két meccslabda lehetőségnél, ám utána elővette a legjobb játékát és amolyan "salakosabb stílussal" is operálva végül két szettben a másodikban 2:4 -ről visszajőve, szett vesztés nélkül abszolválta a meccsét.

Jön a második kör, ahol megint underdogként említik a bukik a magyar fiút, ám nálam egyáltalán nem ez a helyzet, Máté tartom favoritnak.

Az argentin Comesana bármilyen jó év végét produkált tavaly, ezek a részeredmények salakról valók, ráadásul eddigi meccseiket, melyet közös történelmük ad, Valkusz nyerte salakon két alkalommal. Máté gyors játékra képes, minden borításra alkalmazkodó típus, ellenben Comesana, aki jellegzetes salakosként említhető.

Elkapta a japán Shimizut az első körben, de a felkelő nap országának versenyzőjét eléggé lebénította a GS hangulat, ami teljesen újonnan hatott számára. Valkusz túl van a GS tűzkeresztségen a győzelmet illetően, innentől nem kell semmit a vállán vonszolni, elengedheti a kezét bátran. Comesanat kétszer tehát elverte salakon, a számára jobban fekvő, gyors taraflexen is azt várom, hogy felülkerekedik majd.

Valkusz, Mate - Comesana, Francisco: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp