Az Australian Open selejtezős tábláján nagyon bő mezőny indul el. A legjobbak alapból a főtábláról kezdik a Grand Slamet, a TOP100 -tól pedig egészen a 280-285. helyekig is találunk versenyzőket a kvalifikációban. Ezek a selejtezők óriási lehetőségek ezeknek a játékosoknak, vagy berobbanási lehetőség vagy visszakapaszkodási lehetőség már ismert neveknek (elég Goffint vagy a már elvérzett Schwartzmant is említeni). Ebben a mezőnyben a bukik is gyakran tapogatóznak, például Valkusz underdogként való beállítását a salakos Comesana ellen sem értettem, de ezt a most általam élesített meccset is fordítva látom és most is szembe megyek a bukméker irodák által előirányzottal.

A brazil Meligeni az utóbbi időben többször is megmutatta, hogy nem a tipikus dél-amerikai teniszt játssza, képes célratörő, agresszív játékra is. Wimbedonban füvön éppenhogy nem jött neki össze a főtábla, két selejtezős meccs nyerése után esett ki, ám a US Openen már "felkvalizta" magát, ami nagyon szép teljesítmény.

Itt az első körben is nagy skalpot szedett össze, az amerikai Mmohot meglepően simán 6:1,6:3 arányban püfölte el, ami mutatja megint jó formában érkezett meg az adott GS eseményre.

Ellenfele a holland De Jong lesz, aki nálam fix Challenger játékosnak számít, és eddig rendre, ha láttam a meccseit egyáltalán nem ájultam el a mutatott játékától. A mélyföldinek még nem sikerült megízlelni milyen a főtábla hangulata, szerintem most sem fogja.

Egy kiegyenlített meccsen a valamivel több GS tapasztalattal bíró és nyomás alatt is jól szuperáló dél-amerikai továbbjutását várom a találkozótól.

Meligeni Rodrigues Alves, Felipe - De Jong, Jesper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp