A legtöbbször, pontosabban 14 alkalommal emelhette magasba az olasz kupáért járó trófeát a Juventus. Miután az előző fordulókban hibázott és kiesett az inter, Napoli, Milan hármas, mára abszolút esélyesként léptek elő a végső győzelemre. A megfiatalított csapatuk elképesztő jól muzsikál idén. Nem kellett játszaniuk sem a BL-ben sem másik európai kupasorozatban és ez valahol az eredményeiket is segítette, mert amíg a nagy riválisok heti kettő meccset nyomtak addig ők pihenhettek a soron következő bajnokira. A Serie A-ban a második helyen állnak az Inter mögött egészen parádés 14-4-1-es mérleggel. Éegutóbbi meccsüket a Salernitana ellen idegenben nyerték meg 0:1-es hátrányból 2:1-re, amivel zsinórban a kilencedik alkalommal győztek pontosan egy góllal. Tehát fejben is nagyon erős a gárda és a formájukra sem lehet panasz. Hazai pályán pedig az egyetlenek a teljes oalsz mezőnyből akik még nem szenvedtek vereséget a szezonban (7-2-0)..

A Frosinone sokkolta a futballszerető közösséget a Napoli felett aratott négy gólos győzelmével. Kicsit csalóka az eredmény, hiszen amikor a hazaiak már elengedték a találkozót akkor az utolsó percekben kaptak még kettőt. A 2.00-ás xG-t sem érték el úgy, hogy büntetőt is lőhettek, így látni hogy szinte minden helyzetüket gólra váltották. Mázlijuk volt, egyszeri alkalom. Sem előtte, sem azóta nem tudnak nyerni, de a pontszerzés is kuriózum feléjük. Az utóbbi hat bajnokin egy pontot szereztek a Torino elleni 0-0 alkalmával, azon kívül minden meccsen kaptak legalább két gólt ami ez a Juve ellen piszok rosszat jelent, ugyanis a Zebrák védelme rendkívül jól zár. Védelmük közepén szerepet kaphat a friss szerzemény, Bonifazi, aki nem biztos hogy helyt fog állni egyből a mély vízbe dobva..

A két csapat egymás elleni meccseből egyet leszámítva mind a Juventus nyerte (6-1-0). Legutóbb itt (2019-ben) 3-0-ra, pár hete pedig idegenben is 1:2-re.

Juventus várható kezdő 11:

Perin; Gatti, Bremer, Rugani; Weah, Miretti, Locatelli, McKennie, Kostic; Yildiz, Milik

Frosinone várható kezdő 11:

Turati; Monterisi, Okoli, Bonifazi, Lirola; Mazzitelli, Barrenechea, Harroui; Soule, Jorge, Ibrahimovic

Tipp: 2-0

Juventus - Frosinone: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp