Championship felsőházi rangadót rendeznek péntek este a Premier League 21. fordulójának nyitó mérkőzésén.

Kicsit durva a megfogalmazás, de sajnos az idei év hosszú idő után az első, amikor egyik feljutó csapat sem tudott szintet lépni az előző évi énjéhez képest, s tisztán látszik, hogy nem ütik meg az első osztály szinvonalát, sem keretileg, sem taktikailag. A hazaiak már 5 pontra vannak a bentmaradást jelentő 16. helytől, míg a vendégek mindössze 1 pontra, de jelenleg a 16. helyen az Everton áll, akitől levontak 10 pontot. Ha ne legyen a drasztikus büntetés, még távolabb lenne a 19 pontos Brentford ettől a két csapattól.

Az egyik ok, ami miatt biztos kiesőként tekint rá szinte mindenki az a rengeteg bekapott gól, Luton 19 meccsen 37 bekapott gól, míg a Burnley 20 meccsen 41 bekapott gól. Ilyen kapott gól/meccs átlaggal nem lehet stabilan gyüjteni a pontokat és a 40 pontos bentmaradást érő határtól fényévekre van mindkét csapat jelenleg.

Ez az a meccs, ahol ha a biztos védekezésre mennek (felesleges mert nem tudnak) a biztos 1 pont érdekében azzal beüthetik az utolsó szöget a koporsójukba én szerintem. Itt ezen a meccsen mindkét csapatnak a támadó játékára lesz szükség, hiszen 1-1 ponttal mindketten nagyon távol kerülnek a bentmaradó helyektől, viszont három ponttal még felcsillanhat a remény sugara.

Az odavágó meccsükön a Burnley mindhárom pontot el tudta hozni a Luton Towntól, nálam a mai meccsen is ők az esélyesek, tőlük várom a dominálást, ők is vannak nagyobb pontszerzési kényszerben, de amilyen védelemmel rendelkeznek a Luton is képes lehet meglepni őket. Nálam ez a meccs GG.

Burnley - Luton Town: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp