A LaLiga dübörög, és a Szuperkupa meccsek mellett a bajnokság is zajlik. Szombaton a Las Palmas a Villarrealt fogadja, lesz sárga szín a pályán, lelátón, annyi szent.

A Las Palmas fejlődése töretlen, emlékezzünk a szezon elejére, ahol ugyan 60-62%-ban birtkolták a labdát, de képtelenek voltak gólt lőni. Peches zakók, és hiába védekeztek jól (labdatartással), nem lőttek gólt. Aztán szépen lassan beindult a gólgyártás, az ex-Barca játékosok alkotása révén a Las Palmas masszív középcsapat lett. Utolsó két meccsét ugyan elbukta,, de a Bilbao és a Barca ellen is nagyon komoly meccset tolt, mindkét összecsapást csak szűken 1-1 góllal veszítette el.

Van már fantázia a Las Palmas focijában, hazai környezetben pedig tradicionálisan erős.

A Villarreal védelme, védekezése nem létezik. Mióta nincs Pau Torres, azóta kampó. Ma elvileg a Bailly-Cuenca duó áll össze középen, ha lehet hinni a spanyol lapoknak, Capoue sem kezd, így azért könnyen a hazai olodal felé billenhet a mérleg nyelve, viszont elöl azért nem lehet figyelmen kívül hagyni Sörloth-ot, Morenót, Morales-t, Baenát, vagy a Villarreal ex-Barca playerék, Akhomachot.

Kellemes kis idő vár a srácokra, nagyjából 20 Celsius fok. Úgy vélem, lesz itt foci, méghozzá látványos. A Las Palmas-nak volt gondja a Bilbao és a Barca ellen, de azért ezek elég jól védekező csapat alapvetően, stabilak, ellenben a Villarreallal, amire mindent lehet mondani idén, csak azt nem, hogy stabil. Torres már eligazolt, de Albiol sem lesz, eleve sok a hiányzó, a védelem, védekezés katasztrófa.

Nálam ez sima over

UD Las Palmas - Villarreal: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp