A pénteki napon már volt egy csata két kiesés elől menekülő csapat között, ahol a Sevilla bár visszajött 0-2-ről 2-2-ig, a hajrában egy szögletnél a röviden megcsúsztatott labdából sikerült gólt szereznie az Alavésnek, amivel az uborkások 3 ponthoz jutottak a Sevilla pedig ismét oboázott egyet.

De nem erről a meccsről kellene írni, hanem a Mallorca-Celtáról.

Itt bizony öt gólt nem várok, sőt igazából gólt sem nagyon. Eleve a Mallorca csapatában nincs Muriqi, Larinnal más játszik a csapat, mert egy bika ő is, a kanadai nem olyan termetű kilences, mint Muriqi. A Mallorca mestere eleve úgy van vele, ha egy adott meccsen a remi megvan, az már rossz nem lehet. Ha megnézzük a két csapat előző öt meccsét egymás ellen, látunk három darab 1-0-át, egy 0-0-át, és egy kakukktojásnak ható 4-3-mat. Azért az ötből 4 nem véletlenül lett masszívan underes, mert a Celta sem az a gólgyár manapság. Aspas öregszik, nincs igazán olyan ember a kreatív zónában, aki kellően kreatív lenne, és igazából a színes bőrű, de piszok gyors srác is hiányzik a képletből. Nem igazán érzem a Celtában gólt, erőfocit játszik erőtlenül. A 3-7-9-es mérleg jelzi, hogy egyetlen célja a csapatnak a bennmaradás. Az is igaz, hogy a Vigót idén rengeteg rossz bírói döntés hátráltatta. Őszintén csodálom, hogy egy-két játékos, mint Aspas nem szedett össze 4-5 meccses eltiltást, amilyen ítéletek voltak ősszel a Celta meccsein, a semleges nézők haragját is kivívta. Minimum 8-10 pontot vettek el a sporik a Vigótól ősszel, de legyen 5-6, az is rengeteg.

Én itt sok-sok foultot várok, nagyon töredezett játékot, ahol majd ahogy haladunk előre, szépen lassan beletörődnek a srácok abba, hogy itt 1-1 pont csorog le. A Mallorca otthon 2-6-1-es mérleggel bír, nem nagyon nyer, de egész ősszel egyszer kapott ki otthon, ami meg megint kemény adat. A tipikus 0-0--t várom, vagy ha talál gólt valamelyik csapat büntetőből, akkor 1-0, vagy 0-1. Két gólnál még pénzünknél vagyunk, több dugó meg nálam kizárt.

Mallorca - Celta Vigo: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp