Nem igazán jött be az edzőváltás a Napoli számára, miután Walter Mazzarri vezetésével csupán a kilencedik helyen áll a csapat azok után hogy tavaly elképesztő fölénnyel nyerték meg a bajnokságot. Négy meccs óta gólt sem lőttek, amely rossz sorozatuk szerintem ma fog megszakadni. Igaz hogy Osimhen válogatottbeli szereplés miatt ugyan nem bevethető, de valahogy mégis azt érzem ma megtörik a jég és kiszakadhat a gólzsák. A Monza elleni 0-0 alkalmával is megvolt a rengeteg helyzetük, de a befejezések görcsösek voltak, amely görcsösség az új év első meccsén is látszódott a csapaton a Torino elleni 3:0-ás vereség alkalmával. A frissen debütáló Mazzocchi például négy perc játék után pirossal eltiltatta magát a volt csapata elleni mai találkozótól. Rajta kívül még Meret, Oliveria, Natan és Anguissa maródiak. Nagyon gyorsan ki kellene lábalni ebből a rossz formájukból hiszen még közel sincs minden veszve. A jelenleg Bajnokok Ligája indulást érő 4.hely is csupán öt egység távolságra van. Inzaghi csapata ellen pedig hazai pályán végképp mindenki győzelmi eséllyel lép pályára, nem hogy a címvédő.

A vendégek legeredményesebb játékosai Candreva és Dia. Ha előbbi 36 évesen nem játszana még ilyen színvonalon akkor megmerem kockáztatni hogy még a 10 pontot sem érte volna el a Salernitana. Ma pedig különösen nagy feladata lehet miután a csapat másik legeredményesebb támadója Dia elutazott a válogatottal (ahogy Coulibaly is). Mellette még Pirola helyettesét kell megtalálni a védelemben, illetve Maggiore sem bevethető a középpályán eltiltása után. Fájhat a feje tehát az olasz mesternek, hiszen hiába szerezték meg végre első idegenbeli győzelmüket a bajnokságban, továbbra is nagyon kellemes vendégnek számítanak (1-2-6 6-18). A legutóbbi két meccsüket a maihoz hasonló kaliver ellen, azaz a Juventus ellen vívták. Először akupában kaptak egy laza hatost és estek ki, majd a bajnokságban az utolsó percben buktak el értékes pontot.

A csapatok egymás elleni meccseit szinte mindig a Napoli nyeri és gólt is csak elvétve szoktak kapni mai ellenfelüktől. A Napoli jelen formájában nem valószínű hogy kiüti őket, de a győzelmük szerintem nem kérdés.

Napoli várható kezdő 11:

Gollini; Di Lorenzo, Rrahmani, Jesus, Rui; Cajuste, Lobotka, Zielinski; Politano, Raspadori, Kvaratskhelia

Salernitana várható kezdő 11:

Costil; Daniliuc, Gyomber, Fazio; Sambia, Candreva, Logowski, Botheim, Bradaric; Tchaouna, Simy

Tipp: 2-0

Napoli - Salernitana: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp