Az első fordulóban rengeteg találkozóból szemezgethetünk. A napi program elejéről tovább válogatva akadt meg a szemem a Pavel Kotov – Arthur Rinderknech összecsapáson. Személy szerint sokalom a szorzót az oroszra,de ennyi baj legyen :).

Pavel a tavalyi év második felétől magasabb fokozatra kapcsolt. A felívelés Csengduban kezdődött ahol felverekedte magát a főtáblára és emellett megszorongatta a top10-es Zverevet is. Majd Stochkolmban a selejtezőből egészen a döntőig menetelt ami elképesztő még ha nem is példa nélküli. A formája az idei szezonra sem esett vissza, jelentősen semmiképp. Egy felvezető tornán indult ahol megverte két szettben Bourgest és Musettit is. Ruusovuoritól kikapott,de rosszul nem játszott,már csak azért sem mert öt ki nem kényszerített hibával játszotta le a találkozót. Sajnos viszont a lehetőségeinek egy töredékével tudott csak élni. A finn óriási formában teniszezett azon a héten így nincs miért szégyenkeznie az orosznak. Azonban a legnagyobb előre lépésnek a kemény pályás fejlődését neveznem meg. A korábbi években kevés hangsúlyt kapott a programjában és a salaké volt a főszerep,de mostanra bebizonyította,hogy megállja a helyét e borításon is.

A francia egész karrierjében nem tett le annyit az asztalra,mint Kotov egy félév alatt. Arthur nagy király,de csak a Challenger tornákon amint feljebb lép egy szintet megáll a tudománya. A 250-es tornák is komoly fejtörést okoznak számára. A franciának is egyébként a salak az erősebb borítása . Rinderknech két felvezető tornán is próbálkozott az egyik Canberrában volt egy Challenger viadal ahol rögtön beleszaladt egy pofonba. A szebb napokat is megélt Dzsumhur aki jelenleg is 150-en kívül tanyázik, legyőzte. Adelaidenben a selejtezőből feljutott a főtáblára,de két olyan játékossal küzdött meg akik a kétszázban sincsenek a ranglistán, azért ennyi meg még a francia sem kutyaütő hisz akkor alanyi jogon sem lehetne főtáblás.

A formák és a képességek is mind azt mondatják velem,hogy nagy meglepetés lenne ha a Arthurt koronáznák meg a találkozó végén.

Kotov, Pavel - Rinderknech, Arthur: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp