A spanyol bajnokság huszadik fordulójára 5 csapatra szűkült a lehetséges győztesek köre.

Reális aranyéremi esélyt a fogadóirodák azonban csak a Real Madrid gárdájának jósolnak, ami nem is véletlen: 7 ponttal húztak el a Barcelona előtt, az Atleticot meg már 10-el előzik. Érdekes módon két olyan csapat is beleköphet a Blancok levesébe, amire fikarcnyi esélyt sem adott volna előzetesen senki, maximum az adott gárdák legvérmesebb szurkolói. Az Athletic Bilbao nehéz sorsolása ellenére már 10 meccs óta veretlen a bajnokságban, így hirtelen a harmadik helyen találta magát a baszk alakulat. Van azonban egy még őrültebb idényt produkáló, szimpatikus kiscsapat (egyelőre) ami nem más, mint a Girona.

Természetesen a kiscsapat jelző itt nem érvényesülhet ugyanúgy, mint az imént említett fehér-pirosak esetében, ugyanis az anyagi háttér a City-group személyében adott, mégis nagyon okos építkezéssel operál a klub, igazán nagy sztár nincs a csapatban, így a fizetési sapka is alacsonyan van tartva. Az igencsak fiatal védelemben Blind képviseli a rutint, a hálóőr pedig az a Gazzaniga, aki 32 éves kora ellenére eddig egyetlen alakulatában sem tudott megragadni, most ő is akklimatizálódni tudott. Rendre remek értékeléseket kap a portás, az Atletico elleni meccs alkalmával is hiába rámoltak be neki hármat, ő tartotta meccsben a Gironát. A sérülések nem kerülik el természetesen őket sem, Eric Garcia és David Lopez lesz bevethető a hátsó alakzatból. Dehát minek ide hátsó alakzat, amikor több találat jegyeznek a Realnal és a Barcánál is? Dovbyk továbbra sem lassít, 11 gól és 5 gólpassz az idei termése, de ott van a tapasztalt vén róka Stuani aki bármikor képes góllal beszállni és eldönteni egy fontos összecsapást.

19 forduló alatt 5 pontot kapart össze eddig az Almeria… a legtöbb gólt kapó és a legtöbb gólt szerzők találkózóján nem lehet kérdés a kimenetel.

Tipp: 0-3.

Almeria - Girona: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp