Két öreg róka viadalát néztem még ki a hétfői programból. Adrian Mannarino és Stanislaw Wawrinka összecsapása a délelőtti repertoárban kapott helyet.

Az egymás elleni mérlegüket tekintve sem adhat bizakodásra okot a svájcinak. Mindeddig még sosem tudta legyőzni a franciát. A tavalyi évet álomszerűen zárta Adrian azzal,hogy megnyerte az év utolsó versenyét a szófiai 250-es tornát. Emellett októberben Kazahsztánban is tornát nyert. A szezont felemásan kezdte,mert Sonegot legyőzte,Zverezevet pedig megszorongatta. Azonban Ruud és Hurkaczal szemben sok esélye nem volt. Viszont top10-es játékosoktól beszélünk és ha így vizsgáljuk nincs oka szégyenkeznie. Alapvonalról egész jól állta a sarat a lengyelel vívott küzdelemben. Ha Wawrinka nem elég élesen üti a labdákat komoly zavarba kerülhet. Hiszen Mannarino gyakori vendég a hálónál.

Stanen egyre jobban érződik,hogy közel a végjáték. Lassacskán eljut oda,hogy egy győzelem már torna diadallal ér fel. Hiába próbáltak ők priorizálni,hogy csak néhány versenyre kerül a fókusz sajnos ez sem segít. Három hónap alatt 3 meccset nyert összesen. A US Open után különösen hanyatlik a formája.A metzi tornán az év végén, ráadásul sérülés miatt kénytelen volt feladni, azóta pedig nem is láthattuk játszani. Meccshiánnyal,ilyen idősen nekivágni egy Grand Slamnek sok reményt nem látok a sikerre. Ráadásul három szettesek a találkozók ami még inkább ellene dolgozik. A francia sem fiatal,de ő folyamatosan játszik.

Kiegyensúlyozottabb és fittebb jelenleg Mannarino így szerintem nem kérdés,hogy ő nyeri ezt a találkozót.

Mannarino, Adrian - Wawrinka, Stanislas: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp