A vártnál jobban odatette magát a Braga a hétközi kupameccsen, viszont így duplán megszívta. Nem elég hogy kiestek a kupából, a komolyabb erőfeszítések ellenére mondhatni eredmény nélkül. Csupán 1-2 helyen módosított ugyanis a kezdőjén Artur Jorge mester a 3-2re elveszített Benfica elleni meccsen. Már arra a meccsre írt előzetesemben is említettem hogy talán okosabb húzás lenne skippelni a kupát, de ők máshogy döntöttek. Két ilyen intenzitású meccset lejátszani egymás után pedig nem egy leányálom, az Estadio do Dragaoból pedig ritkán szoktak pontokkal távozni az ellenfelek. Sergio Conceicao csapata ugyanis bár kicsit lemaradt az éllovas Sporting mögött, nincs rossz formában. A Boavista ellen ugyan értékes két pontot veszítettek legutóbb, ám így is ott vannak a dobogón, mindössze négy egységgel lemaradva a Benfica mögött. Azon a találkán is abszolút győzelmet érdemeltek volna 24x próbálkoztak lövéssel, de a hazaiak kapusa Joao Goncalves egyszerűen megbabonázta őket.. pech. Tény hogy keményebb dió egy Braga elleni meccs, de az előzményeket ismerve könnyen eltudom képzelni hogy ismét megkapja a maga gólját/góljait a Braga, amire a legutóbbi tíz meccsén egyaránt sor került.

Hazai pályán 2024-ben először mutatkozik be a Porto, ahol a legutóbbi hat meccsüket megnyerték. Ők is megmérkőztek hétközben a kupában, viszont nekik egy sokkal könnyebb feladat jutott ahol Evanilson mesterhármasának is köszönhetően simán nyertek 4-0-ra mindenféle megerőltetés nélkül. Ez rendkívül sokat számíthat egy olyan csapat elleni meccs előtt, akik elleni mindig szoros ki-ki meccset vívnak. Hazai oldalon a sérült Marcano mellett Taremi és Zaidu a válogatottban nyomja így nem bevethetőek, amíg a vendégeknél Banza és Niakate utazott el az Ázsia kupára.

Porto győzelmet várok, akár egymaguk is képesek szerintem meglőni a három dugót, amire már egy ideje nem volt példa. Ellenben a Bragaban ha valamiben kiemelkedőt nyújt az éppen a támadójátékuk, így jobb opciónak látom a minimum három gól opciót, ami a kimeneteltől függetlenül ülhet.

Porto várható kezdő 11:

Costa; Mario, Pepe, Cardoso, Wendell; Franco, Grujic, Eustaquio, Pepe; Martinez, Evanilson

Braga várható kezdő 11:

Lima; Gomez, Fonte, Saatci, Borja; Moutinho, Carvalho, Zalazar; Horta, Bruma, Ruiz

Tipp: 3-2

FC Porto - S.C. Braga: Gólok száma - Felett/alatt tipp