A keddi játéknapon is az első forduló küzdelmei zajlanak. Az esti programból a Petra Martic – Ajla Tomljanovic összecsapást választottam ki. Rutinos játékosok mind a ketten, hiszen már 2010-ben farkasszemet néztek egymással.

Az ausztrálnak a szorzója elkezdett zuhanni amit a hazai pályának tudok be. Nyilván óriási lökést adhat,de meg is béníthat a közönség szeretete. Ajla esetében pedig kifejezetten igaz,hogy inkább megdermed. A hosszú pályafutása alatt a maximum a második forduló volt a hazai Grand Slam tornán. Hiába a kemény pálya a legerősebb borítása. Tavaly augusztusban tért vissza hosszú sérülésből. Furcsa anomália,hogy a gyors borításokon nyújt kiemelkedőt erre év végére Brazíliában egy salakos Challenger tornát megnyert. Se előtte se azóta nem megy a játék az ausztrálnak. Az idei évben négy meccsből egyet tudott megnyerni és az is inkább kötelező győzelem,mintsem említést érdemelne. Persze e között van egy top10-es vereség Pegula személyében,de hiába van partiba egy-egy ilyen találkozón a végét sose bírja vagy fizikálisan vagy mentálisan. A másik nagy visszatérő Kerber is jobban menedzselte az erejét pedig ha mást nem őt illet volna megfognia. Pedig kondiban biztos,hogy nem áll azon a szinten a német,mint kellene.

Martic esetében is elmondható,hogy fejben nem a legerősebb,de sokat javult a helyzet az idő előrehaladtával. Az év második fele vegyes érzéseket ébreszthet többünkben Petrát illetően. Ha rápillantunk az eredménysorára az év második felében látjuk,hogy nem sok meccset nyert,de a nálánál hátrébb rangsorolttól nem kapott ki. A friss US Open bajnoktól csak tie breakben kapott ki Pekingben tavaly. Az idei szezon felvezető tornáján Aucklandben a negyeddöntő jelentette a végállomást ,ahol Navarro ugyan ekkor még mögötte volt a rangsorban,de e héten az amerikai ellenállhatatlanul játszott és meg is nyerte a viadalt.

A forma és a korábbi eredmények is a horvát oldalán állnak.

Martic, Petra - Tomljanović, Ajla: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp