Nem hiába az egyik legesélyesebb az algériai válogatott arra, hogy megnyerje a tornát, ugyanis az egyik legjobb formában lévő afrikai együttesről van szó.

Az elmúlt egy évben tizennyolc mérkőzést játszott Algéria nemzeti tizenegye, és ez idő alatt egyetlen vereséget sem szenvedtek. Kiestek ugyan a későbbi győztes Szenegállal szemben a tavalyi ANK-n, de csak büntetőkkel.

Nagyon nehéz lenne megtippelni, hogy melyik együttes fog a végén diadalmaskodni, hiszen rengeteg válogatott hasonló játékerőt képvisel. Meglepetésre Nigéria, Ghána és Egyiptom sem tudta megnyerni első fellépését, a ghánai válogatott például kikapott a Zöld-foki Köztársaságtól 2-1 arányban. Aligha ilyen kezdésről álmodnak az algériai válogatott háza táján, így azt gondolom, hogy bekezdenek már az elején, és megpróbálnak már az első félidőben gólt szerezni a gyenge angolai válogatott ellen. Nehéz dolguk lesz, mert biztos vagyok benne, hogy védekezni fog Angola, de vannak olyan játékosai a pályaválasztó Algériának, hogy megoldják ezt a feladatot.

Angola legutóbbi hat mérkőzése egyaránt katasztrófa volt, a mérleg 0-5-1, és ebből négy is gól nélküli döntetlennel zárult. Tavaly két döntetlennel kiestek a csoportkör során, azt gondolom, hogy idén sem fognak az első két hely valamelyikén zárni, látva, hogy az utóbbi időben gólt sem nagyon szereznek. Mivel a négy legjobb csoport harmadik is továbbjuthat, így ha Mauritániát legyőzik, akkor lehet esélyük, de ahhoz biztosan nyerniük kell.

Angola válogatottjában is vannak jó játékosok, nem is értem, hogy szerepelnek ilyen gyengén, hiszen van Cagliari, AEK vagy épp Maccabi játékosuk is. Ehhez képest, nem tudják legyőzni a náluk gyengébbeket sem, nem beszélve arról, hogy gólt sem tudnak szerezni nagyon sokszor.

Ez a mérkőzés csak az első gólig nehéz, szerintem sima győzelmet fog aratni a sokkal esélyesebb algériai válogatott. Az első félidőben várok legalább egy gólt Mahrezéktől, szerintem előnnyel vonalhatnak majd szünetre.

Algéria - Angola: Algéria gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp