E pillanatban játszik két magyar Ausztráliában az első körben, amit Marozsán Fábián már teljesített. Fucsovics és Valkusz is nyert szettel áll ...

No, de térjünk át holnapra, ahol Marozsán megint esélyesként léphet pályára a második körben.

Decemberben még voltak problémái a magyar fiúnak a felkészülést illetően, betegségek hátráltatták, Honkongban még látszott a kihagyás, ám az új-zélandi fővárosban megmutatta, hogy hamar utolérte magát, verte Monfilst és Shelton ellen is ki-ki meccset játszott a megtévesztő eredmény ellenére is.

Az Australian Openen is megilletődés nélkül sikerült a bemutatkozása és a második szett levesztése sem tudta őt kizökkenteni, így a korábbi Grand Slam bajnok Marin Cilicet is eltakarította az útból.

Most egy salak játékos, de a lassabb gyors pályákat is kedvelő, mindenkire veszélye Francisco Cerundolo érkezik, aki mindent összevetve azonban két arccal rendelkezik ezen a felületen. Volt már 1000 -es tornán is négy között, a lassabb Miami tornán tavalyelőtt elődöntőzött, tavaly negyeddöntőig jutott, de vegyítve a képet, nem tudja huzamosan keményen a legjobbját nyújtani.

Az első körben a hazai selejtezőből magát felküzdő Sweeney ellen is alaposan megszenvedett és csupán öt szettben tudta magát átpasszírozni a második körbe.

Ez csak jól jött Marozsánnak, akinek megvan az irányító jellegű tenisze, mellyel akár leütheti a pályáról Cerundolot, remélhetőleg semmi nehezítő körülmény nem jön közbe és akkor realizálódhatnak is a várakozásaink és harmadik körben is drukkolhatunk hazánk fiának Ausztráliában.

Marozsan, Fabian - Cerundolo, Francisco: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp