Garcia villámrajtot vett a korábbi kétszeres győztes Naomi Osaka ellen és a következő fordulója sem néz ki nyerhetetlennek Magdalena Frech ellen.

Az utóbbi kétévben igencsak magára talált Caroline Garcia és ennek következtében visszatért a világelitbe. A szerváját nagyon feljavították és a testbeszéde is sokkal pozitívabb lett. Kifejezetten lazán mozgott Osaka ellen az esti meccsen és látok benne fantáziát. Igazából az lep meg, hogy 1.33 a győzelmére kapható szorzó, mivel ennél alacsonyabbra számítottam. Az idén két vereséget szenvedett, négy győzelem mellett. Ostapenko és Swiatek verte őt, de ezek azért benne vannak a pakliban, Frech azért bőven más színvonal lesz majd neki.

Nehéz megmondani mire számíthatunk a lengyel Frechtől. Évek óta ott mozog a 100 környékén, de a top50-be még sosem tudott bekerülni. Nincs igazáb erős fegyvere és ezért a topjátékosok ellen alúlmarad és ez a kiugró eredményhez kevés. Főtáblákon jó 1-1 győzelemre, de igazán nagy menetelést nem láttunk még tőle, pláne nem GS tornán. A 26 éves játékos az összes GS tornát figyelembe véve, eddig egyszer jutott el harmadik körbe, amikor 2022-ben Wimbledon első körében verte a kiemelt Giorgit - akiről tudjuk, hogy bárkitől ki tud kapni, ha olyan napja van. Caro Garcia kifejezetten jó formában van és így nem gondolnám, hogy itt Frech labdába fog rúgni. Zárásul, Frech éve eddig pont olyan, amilyen a karrierje. Győzelmek, de magasabban rangsorolt játékosok ellen alúlmaradt. Én ezt várom tőle majd Garcia ellen is, aki kifejezetten jól nézett ki Osaka ellen és nagyon ültek a szervái.

Garcia, Caroline - Frech, Magdalena: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp