A pénteki napon a hajnali órákban az utolsó állva maradt egyéni teniszezőnk lép pályára nevezetesen Marozsán Fábián akinek kihívója Taylor Fritz lesz.

Hazánk fiának felkészülése nem volt maradéktalanul zökkenőmentes. A betegsége okán saját bevallása szerint nem tudott megfelelő edzésmunkát beletenni. Az év eleji felvezető tornák ennek tükrében vegyesen sikerültek. Hiszen Monfist legyőzte,de Sheltontól és Bautistától viszont simán kikapott. Remek mentalitása van fiatal kora ellenére,mert a nagy tornákon rendre jól teljesít. Elég csak a legutóbbi shanghai 1000-es tornára gondolni. A nívós meccsekre felszívja magát és fantasztikus eredményekre képes. Az első fordulóban rögtön egy korábbi Grand Slam bajnokot kapott, aki a negyedik játszmában ugyan sérüléssel bajlódott,de Marozsán érdemeiből ez mit sem von le. Az egész találkozón mindössze két break labdát engedélyezett amelyeket mind hárított. A kemény gyors tenyeresei továbbra is szépen jöttek. A második fordulóban Cerundulo következett aki jóval nagyobb fejtörést okozott Fábinak a végeredményen ez viszont nem látszott meg. Pedig akadtak nehézségek hiszen a harmadik szettet rögtön break előnnyel kezdte az argentin. Azonban ezt követően játékot sem engedélyezett Francisconak. Ezek a jelenetek is azt bizonyítják mennyire erős mentálisan.

Az amerikainak is akadtak bőven gondja. Tavaly év végén a párizsi tornán a második körre ki se állt. Meglátásom szerint nála inkább teljesítmény problémák vannak amik nem az egészségére vezethetőek vissza. A bemutató tornákon is gyengén muzsikált. Persze ráfoghatnánk,hogy csak bemutató,de a United Cupon simán kikapott De Minaurtól aki jó játékos,de Marozsánt már most jobbnak tartom az ausztrálnál. Itt az Openen is az első fordulóban gyülekeztek a felhők a feje felett. Egy feltörekvő salak specialista argentint kínkeservesen tudott csak legyőzni. A második fordulót könnyebben vette,de Gaston nem képvisel hatalmas játékerőt.

Összességében küzdelmes hosszú meccsre számítok,de remélem Marozsán nem intézi el 3-0-al az amerikait pedig van benne perspektíva.

Fritz, Taylor - Marozsan, Fabian: Szettek száma - Felett/alatt tipp