Eljött a harmadik kör az év első Grand Slam tornáján, az Australian Openen, ahol egyre színvonalasabb ütközeteket láthatunk majd, itt már TOP10 körüli versenyző is összefuthat TOP20 körülivel, ilyen a brit-norvég ütközet is, amelyet választottam, nevezetesen a Norrie - Ruud meccs.

Norrie már megmutatta korábban az oroszlán körmeit, ám GS tornákon sosem tudott maradandót alkotni (no jó, 2022 -ben odahaza, füvön elődöntőzött Djokovic ellen)a három nyert szettig menő műfajban. Mastersen tornát nyert, emlékezhetünk a 2021 -ben őszre áthelyezett Indian Wellsben aratott diadalára Basilashvilivel szemben.

Ruud egy sokkal komplexebb játékos az én szememben, s ezt nem azért mondom mert már több GS döntőbe is került, sőt az Alcaraz elleni tavalyelőtti döntőben arra is megvolt a lehetősége, hogy győzelem esetén világranglista vezető lehessen.

Szóval Ruud egy a pályáról levakarhatatlan játékkal bíró valaki, egy picit erőltetve a hasonlattal, egy korábbi norvég "Ferrer" alteregó.

Mindketten egy öt szettes horrorból jönnek, Norrie az olasz Zeppieri, míg Ruud a hazaiak által tüzelt Purcell elleni maratoni találkozóból érkezik a harmadik fellépésére.

Ruud 3:50, Norrie az eső szünet miatt is elhúzott 5:30 terjedelmű meccsel a hátán léphet pályára.

Az egymás elleni mérlegüket is nagyon árulkodó azzal kapcsolatban, hogy ki tud jobban alkalmazkodni a másik stílusához. Eddigi három szemtől-szembeni fellépésüket egyaránt a norvég nyerte, ráadásul a két kinti kemény pályás "asszót" is rendre simán.

Úgy vélem most sem szakad meg ez a tendencia. Amit Norrie mások ellen kigyalogol, azt Ruud ellen nem fogja megtenni, egyszerűen azért mert ebben is sokkal jobb a "fjord-lakó" teniszező.

Norrie, Cameron - Ruud, Casper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp