Szinte egy hónapot szünetelt a román bajnokság, de a mai naptól útjára indul a labda az első osztályban, s a kis székely csapat meccsével indul el a 22. forduló.

A Sepsi OSK az edzőváltás után jó útra talált és négy meccsükből hármat nyertek és egyszer döntetleneztek, amivel máris az elengedett szezon ismét értékessé vált, hiszen a remek szereplésnek köszönhetően bekerültek a rájátszást érő TOP 6-ba, viszont hátradőlni korántsem szabad, mivel nagyon kevés a különbség. Az 5. és a 10. helyezett között mindössze három pont a különbség, jön egy pár meccses gyengébb sorozat és máris lőtávon kivülre kerülhet a rájátszás.

Berndt Storcknak jól jöhetett a szünet, a csapattal a téli felkészülés nagy részét a törökországi Belekben végezhették, első hetekben fizikálisan nagyon megterhelő sorozatot tudtak le, amire jól reagáltak a játékosok a nyilatkozatok alapján. A puding próbája az evés, ma pedig lehetőségük lesz ezt bebizonyítani, hazai pályán egy verhető ellenféllel kezdik az új évet.

A vendég jászvásári csapat a tabella hátsó felében helyezkedik el, de bőven a két tökutolsó Dinamo és Botosani előtt. Hátrányuk mindössze 7 pont a Sepsitől, ami a maradék 9 fordulóban még akár ledolgozható is lenne, de számukra teljesen másak a célkitűzések. Egyenlőre a biztos kiesés elkerülése számukra az egyetlen szemük előtt lobogó cél, ami az utolsó két hely elkerülését jelenti. 13-14. helyezett csapatok osztályozót kell játszodjanak, de tekintve az idei másodosztály színvonalát nagy a különbség a két osztály között.

Egy önbizalomtól duzzadó, jó felkészülést maguk mögött tudó hazai csapat fogad egy kiesést elkerülése ellen küzdő vendég alakulatot, ezen a meccsen hazai győzelmet várok.

ACS Sepsi OSK Sfântul Gheorghe - Politehnica Iași: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp