A legjobb 16 közé az utolsó helyeket foglalják le a szombati játéknapon a férfiaknál. Az Ugo Humbert – Hubert Hurkacz párosítás célja is e jegy megszerzése.

A tavalyi év végén is azt éreztem,hogy a francia sikerében hatalmas potenciál lakozik. Az idei év eredményei sem változtattak e gondolatmenetemen. Akkor egy mindent eldöntő tie breakben maradt csak alul Ugo. Akkor is remekül játszott Humbert,de a szervái megmentették Hurkaczot. Az év elején Seybowth szettet lopott tőle majd Davidovich Fokina le is győzte. Ráfoghattuk volna az év elejére,de felelőtlenség lenne arra kenni. Itt azonban három nyert szettig küzdenek ami egyértelműen a francia malmára hajthatja a vizet. Hiszen jöhetnek olcsó pontok a lengyelnek az is kevés lesz egy akár öt szettesbe forduló találkozó esetén. Az első fordulóban jól játszott Hurkacz,de egy világranglista háromszázon kívül ellen a szett veszteség is csúnya fiaskó lett volna. A következő kanyarban a fiatal tehetség Mensikkel kellett megküzdenie. A szó szoros értelmében küzdelem volt, hiszen öt szettre kényszerült a lengyel. A negyedik és ötödik játszmában rengeteget rontott a cseh és ezen a szinten nem lehet játszmát nyerni ilyen mutatóval. Hubert sebezhetőségét jól példázza,hogy Mensiknek az egész meccsen három break labdája volt és abból kettőt meg tudott csinálni. Ráadásul a tie breakt is bukta a lengyel.

Humbert számára nem kezdődött ilyen egyszerűen az Open. Azzal,hogy az első fordulóban Goffint kapta. Nyilván nincs olyan formában már a belga,mint anno,de szerintem senki sem örült volna neki ha első körben megkapja. A francia sok hibával játszott és nem is volt egyszerű történet,de szerencsére négy játszmába továbbjutott. A következő fordulóban is négy szett hozta meg a sikert,de mennyivel másabb találkozó kerekedett e összecsapásból. Fantasztikusan játszott Ugo,de Zhang is elképesztően felszívta magát e viadalra.

A két-két forduló alapján szerintem most remek lehetőség nyílik,hogy végre legyőzze a lengyelt Ugo. Nem lesz sétagalopp,de láthattuk,hogy a szervája mögött sem ellenállhatatlan a lengyel. Labdamenetekben pedig könnyebben zavarba jön,mint Humbert.

Humbert, Ugo - Hurkacz, Hubert: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp