A Bundesliga 19.fordulójának szombati játéknapján a Dortmund a kiesés elől menekülő Köln otthonába látogat. A két csapat utoljára augusztusban találkozott még a nyitó fordulóban, amikor Terzic csapata 1-0ra tudott nyerni a Signal Iduna Parkban.

Pocsék teljesítményt nyújt ebben a szezonban a hazai gárda. Az előző hétvégén lehetőségük volt hogy kimásszanak a gödörből és elkerüljenek az utolsó előtti poziból, de hiába szereztek vezetést Selke góljával, a bajnokságban már nem először nem másodszor vesztettek értékes pontokat a második játékrészben. Timo Schultz csapata így október vége óta csak egy meccset tudott nyerni, azt is a sereghajtó Darmstadt ellen szenvedték össze egy sovány 1:0-val. A közelmúltban a Freiburg és az Union Berlin is könnyedén két góllal verte őket, de a másik kiesés elől menekülő csapat, a Mainz elleni pontszerzésük sem volt éppen "igazságos" eredmény, boldogok lehettek az egy ponttal. Összegezve csapnivaló most a Köln és a Dortmund ellen nem sok esélyt jósolok nekik.

A vendégek végre kitörtek a döntetlen sorozatból. Terzic alatt már erősen inogni kezdett a pad, de a Darmstadt elleni 0-3 és remek játék kicsit kirántotta őt a kakából. Na meg a csapatnak is nagy önbizalmat adott, betalált a klub ikonja Marco Reus, illetve Moukoko és Brandt voltak még eredményesek. Azzal a sikerrel ismét versenybe vannak a top4-ért ami Bajnokok Ligást indulást ér és mivel a Leipzig és a Stuttgart is kikaptak nagy meglepetésre így is közelebb kerültek riválisaikhoz Terzicék. Bár a Köln otthonából nem szoktak éppen győzelemmel távozni, szerintem most megtörik a jég és folytatják a felzárkózást az élbolyra. Könnyebb meccseik következnek egymás után, most vagy soha mentalitást várnak el tőlük ami kelleni fog a Bayer és Bayern mögötti a bronzérem elcsípéséhez.

Várható kezdő 11-ek:

Köln:

Schwabe; Carstensen, Hubers, Chabot, Finkgrafe; Huseinbasic, Martel; Thielmann, Kainz, Maina; Tigges

Dortmund:

Kobel; Meunier, Sule, Can, Maatsen; Sabitzer, Ozcan, Brandt; Malen, Fullkrug, Bynoe-Gittens

Tipp: 1-2

1. FC Köln - Borussia Dortmund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp