Ha van csapat, akinek jól jött a két hetes téli szünet az minden bizonnyal az Arteta és az Arsenal.

A december második felében történő hajtást úgy kezdték, hogy hazai pályán olyan szinten focizták le De Zerbi Brightonját, hogy arra még a PL érában nem nagyon volt példa, majd ezek után jöttek a problémák. Egy 1-1es döntetlen az Anfielden még elfogadható eredménynek mondható, de utána sorban jöttek a vereségek: bajnokságban WHU és Fulham ellen, míg az FA kupában a Liverpool ellen.

Ezekkel a vereségekkel egy nagy gond volt, ami minden mérkőzésen megjelent, az pedig a rossz helyzetkihasználás. Minden meccsen a kidolgozott xG egy teljes értékkel az ellenfél főlé nőtt, viszont a kimaradt lehetőségek, ahogy mondani szokták, megbosszulták magukat, és csúnya vereségek lettek ezekből a mérkőzésekből. Összeségében nincs gond az Arsenal játékával, védelmük továbbra is a ligában a legkevesebb helyzetet engedi az ellenfeleknek (átlagosan 0,92-es xG), az ellenfél kapujánál pedig a harmadik legmagasabb kidolgozott helyzettel rendelkeznek a Liverpool és a CIty mögül.

Crystal Palace az elmúlt évek standard teljesítményét hozza, próbál lebegni a víz felszínén, valamilyen szinten elkerülni a kiesést, ezt tudják is hozni Hodgsonnal, viszont a fejlődésnek még a minimális jele sem látszik már évek óta. Idén is a biztos bennmaradást a három nagyon gyenge idén feljutó csapat "harcolhatja" ki számukra. Több fogadóirodánál is legesélyesebb következő menesztett menedzserre az a Palace edzője, sokat mondó, hogy Eric Ten Haagot is meg tudja előzni ilyen szempontból.

Ambiciós, sikerre éhes hazai csapat és egy biztonságban lévő vendég csapat. Véleményem szerint egy magabiztos, kapott gól nélkül lehozott győzelemmel tér vissza az Arsenal.

Arsenal - Crystal Palace: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp