Egy pikáns ukrán - orosz párharc az Australian Open negyedik körében. Maria Timofeeva a selejtezőből küzdötte fel magát a főtáblára és könnyen lehet, hogy a jóval nevesebb Kostyuk sem fogja tudni megállítani őt.

Kostyuk tinédszerként robbant be pár éve éppen az Australian Openen. Utána eltűnt pár évre, de mára tudta stabilizálni a helyét a top 50-ben. A neve alapján egyértelműen esélyese ennek a meccsnek, azonban Timofeeva bemutatta, hogy nem szabad őt lebecsülni. Kostyuk egyébként viszonylag könnyű ágon jutott el ide, miután Sakkarit eltűntették már az útjából. Egy GS negyedik kört elérni a Claire Liu, Elise Mertens, Elina Avanesyan trión keresztól teljesen vállalható. Mindezek ellenére Kostyuk mindegyik meccsen vesztett szettet és ezért is lenne nekem meglepő, ha most lesimázná a Timofeeva elleni meccset.

Maria Timofeeva onnan lehet ismerős számunkra, hogy tavaly a kvaliból indulva, élete első WTA tour főtábláján egyből tudott nyerni - méghozzá Budapesten. Ott voltam a döntőjén Kozlova (vagy manapság Baindl) ellen és mentálisan tűnt nagyon erősnek ez a 20 éves lány. Utána pár hónapra eltűnt, most viszont visszatért és már az ezzel az eredménnyel dupla annyi pénzt keresett mint eddig a teljes karrierje alatt. A rutinos Cornet-t verte az első körben két szettben, majd döntő szettben először Wozniackit, majd Haddad Maia-t. Fényévekkel erősebb sor, mint ami Kostyuk abszolvált és kifejezetten biztatóan játszott az orosz. Rettentően kíváncsi vagyok rá, hogy mire lesz képes az AO-n a csillaghullás után, illetve ha a formáját fent tudja tartani a harmadik héten is.

Megnéztem a meccsüket az előző körből és ez alapján a két félnek 50-50% esélyt adnék ezen a meccsen. Közel lesznek egymáshoz, ezért nem értem, hogy a szorzók miért vannak ilyen távol egymástól. Timofeeva egyáltalán nem lesz itt esélytelen és szerintem a győzelemre is esélye lesz.

Kostyuk, Marta - Timofeeva, Maria: Szett hendikeppel - Hendikep tipp