Zajlik az Afrikai Nemzetek Kupája, a csoportmeccsek vége felé járunk. Hála az égnek, a meccseket sehol sem lehet követni (legalábbis nekem), ami egy jó hír. Igazi agyzsibbasztó találkozók, a végeredményre tippelés simán rulettel ér fel.

Persze ennek okai vannak, hisz a 'kicsik' is fejlődnek, és érnek el meglepő eredményeket, a nagyok pedig egyre kevésbé alkotnak csapatot. Olyan országok válogatottja, mint Ghána vagy Elefántcsontpart, amelyek sok-sok légióst, és méghozzá minőségi légióst adnak a világnak, azok botladoznak.

Igazából értem én, presztízs szempontjából nem egy nagy valami, a pénzt meg az európai csapatoknál keresik ezek a srácok. Az európai luxus körülményeket hagyják itt, aztán mennek vissza Afrikába, nem nagy élmény. Ezek a srácok a családot már rég kihozták onnan a nincstelenségből, nem is hiszem, hogy annyira visszavágynak.

Ha mint sporteseményt nézem, ez a Guinea-Szenegál meccs első blikkre reminek tűnik. Barátságos iksz. Lehet, hogy az is lesz, nem zárom ki, de ha Guineának van egy kis esze, inkább jól kikap, így talán könnyebb ellenfelet kap a 16 között.

Szenegál első helye fix, hacsak nem kap ki. Guinea tud taktikázni, mert ha kikap, Kamerun pedig a papírformának megfelelően megveri Gambiát, akkor Guinea lejön a 3. helyre, ami szintén sima továbbjutást ér.

Ha marad Guinea a második, akkor fixen Nigériával játszik. Most mutathatott akármilyen képet magáról Nigéria, azért nem valószínű, hogy bármelyik csapat is szívesen találkozzon a Sasokkal. A harmadik helyre lecsúszva pl. Egyenlítői Guinea jöhet a 16 között. Szóval hiába néz ez ki tipikus döntetlennek, szerintem Guinea eladja ezt a meccset. Más kérdés, hogy aztán a 8 között majd valószínűleg Egyiptom vár rá, de előbb-utóbb úgyis jön egy 'neves' csapat szembe. Ha én guineai válogatott lennék trükköznék. Egyébként meg alapvetően is a szenegáli csapat a jobb

Guinea - Szenegál: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp