Főiskolán volt egy mondásunk a vizsgaidőszakban, ami úgy hangzott: A minimum a maximum! Magyarán csak túl ne toljuk, valahogy a 'kettes' legyen meg, a többi aztán lényegtelen. Úgy gondlom, valami hasonló felfogásban kezdett neki az AFCON csoportkörének ez a két együttes is.

A sorsolás után (Mauritánia és Algéria van még a négyesben) egész biztos úgy voltak vele, hogy a mauritániai csapatot valahogy meg kell verni, a másik kettőn pedig a biztos egy ponttal, összesen 5 egységgel 100%-ig tovább lehet jutni.

A terv eddig teljesítve, az i-re kell még a pontot feltenni. Az egy pontot!

Angola és Burkina Faso is szépen megverte Mauritániát, szépen szűken 1 góllal, mert ugye ahogy mondtam, a minimum a maximum. Nehogy egy picit is több energia égjen, ráadásul a burkinai csapat Traoré 96. percben szerzett góljával verte Mauritániát.

Algéria ellen szépen leikszelt mindkettő, magyarán van 4-4 pontja, ami már most elég a továbbjutáshoz. Ahogy az ágrajzot néztem, ez a két csapat olyan nagyon még nem tud számolgatni, így pedig azt sem gondolnám, hogy annyira nagy energiát fektetnek a találkozóba.

Én úgy vélem -aztán más lehet máshogy gondolja-, hogy a két csapat játszik, de csak azért, mert játszani kell. Nem igazán akarják ők zavarni egymás köreit, senki sem akar megsérülni, főleg nem egy olyan meccsen, ahol nagyjából tényleg egy két gombócos fagyi a tét. Viszont kikapni meg olyan rossz dolog (főleg akkor ha az ember nem saját maga ellen fogad), és a tornán csak jobb úgy abszolválni egy csoportkört, ha csak győzelmek és döntetlenek vannak a csapat mögött. Emiatt vélem én úgy, hogy bár bőven 3.00 alatt a remi szorzója, még midig ez fizet a legjobban, közben szerintem a legjobb esély a remire van.

Angola - Burkina Faso: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp