Az első női elődöntő amely egyértelműen egy előrehozott döntő amelyet Coco Gauff és Aryna Sabalenka vív a csütörtöki napon.

Egészen a negyeddöntőig azt mondhattuk hogy tükörsimán jutottak el mindketten az elődöntőig. Azonban ezt az elméletet borította az amerikai. Az igazsághoz persze hozzátartozik,hogy rengeteg hibával játszott Gauff a fenn említett találkozón,de ez Sabalenka ellen már biztos nem fér bele. Felmerül a kérdés,hogy mi a garancia,hogy ez nem történik meg ismét? Pláne,hogy egy három órás meccset játszott. Láthattuk,hogyha Kostyuk rágyorsít bizony le tudja szorítani a pályáról az amerikait. Voltak labdamenetek amikor csak középre tették a labdákat,de Sabalenkánál ez nem működik, hiszen a hosszú pontokat messze kerüli a fehérorosz. Jóval agresszívabb szellemű játék kellene Cocotól,mert Kostyuknak is túl nagy teret biztosított,hogy a saját játékát érvényesítse Marta. Az első játszma tie breakében is a kezében volt a szett az ukránnak,de a hálóba bombázta a ziccert. Apró jelek e mérkőzés kapcsán,hogy széles repedések vannak az amerikainál.

A fehérorosszal az előző Grand Slamen is összecsapott viszont a második és a harmadik szettben fejben szétesett Sabalenka ez egyértelmű. Nem tudta a pályára tenni a labdákat. Azzal,hogy itt már nyert,ez egyfajta magabiztosságot kölcsönzött neki amivel meglátásom szerint kiküszöböli a pár hónappal ezelőtti fiaskót. Végig hengerelt és a versenyző társaknak esélye se volt. Ha kicsit is jól játszik Aryna megfoghatatlan lesz. Gauffnak pedig kötelező a jó játék ha esélyt szeretne,de jelenleg Sabalenkan nincs fogás.

Az eddig látottak alapján ha a fehérorosz nem bombázza világgá a labdákat kétlem,hogy nem ő hagyná el győztesen a pályát.

Gauff, Coco - Sabalenka, Aryna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp