A LaLiga csapatai nem unatkoznak, főleg nem a Sociedad, amely a kupában is menetel. Bajnokin és Copa del Rey meccsen is mérkőzött a Celtával, most pedig végre jöhet egy ki8s változatosság, hisz a Rayót fogadja az északi együttes.

A Sociedad játékosai szépen használódnak, de ilyenkor jön jól, hogy piszkosul bő a roster, így hiába a 10-12 hiányzó, nem lehet azt mondani, hogy olyan nagyon gyenge most a Sociedad. Jól játszik, látványosan meg egyébként sem játszott Alguacil együttese. Célfoci a javából.

A célfoci a jelenlegi Rayónál is használható kifejezés. Én visszasíron a Paco Jemez féle Rayót, azt a jó kis adok-kapok focit. Ha a Rayo játszott, ott fix volt az over. Most ez már nincs, az előző idénekben felépített stabil alapokon 'nyugszik' a RAyo, viszont ezen az alapon már keletlekztek repedések.

Viszont idegenben a 9 lőtt/ 8 kapott gól is jelzi (10 meccsen), hogy nem feltétlenül a gólok jellemzik a Rayo meccseit. Igaz ez a Sociedadra is, amely nagyon fura helyzetben van, hisz áll a BL-ben, a Kupában, és a bajnokságban sincs annyira rossz helyzetben, hisz még a top4-es helyezés is összejöhet.

Viszont az tényleg gáz, hogy Ázsia Kupa, ANK, sérülések és eltiltások miatt tényleg kb 10 olyan játékosra nem számíthat Alguacil, akikre amúgy számítana. Így a mostani spílerek használódnak, és akik távol vannak, azok szintén, mint pl Kubo.

Nem biztos, hogy van most annyi ebben a Sociedadban, hogy minden meccsen bemákolja a sikert, ráadásul a Rayo legalább annyira kellemetlen focit játszik, mint a Sociedad. Most fejből írom, de talán 16 foult felett átlagol meccsenként mindkettő, szóval nagyon szaggatott játékra számítok, és kevés igazi helyzetre. Nem tudom, ebben a nagy terhelésben maradt-e annyi a Sociedadban, hogy nyerjen, mert ha nem, akkor a Rayo masszívan tartja majd a remit. Galan érkezett a hazaiakhoz, stabilizálni a védelem bal oldalát, én nagyon úgy érzem, hogy nem bír majd egymással most ez a két csapat. A Rayónak idegenben ezen a meccsen jó lesz az iksz, a Sociedad meg csak nem mákolhat be minden meccsen győzelmet.

Real Sociedad - Rayo Vallecano: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp