A tabella így nagyon durván a bajnokság felénél már reális képet fest a csapatok erejéről. Nem is kérdés, hogy a liga két legjobb focit játsszó együttese van a top2-ben, a Real és a Girona meccsei mindig csemegék. Viszont óriási fejlődésen ment át a Las Palmas együttese, emellett nem lehet szó nélkül elmenni. Sokszor írom, hogy milyen meddő focija volt az első fordulókban a Las Palmas együttesének.Mezőnyben már akkor is nagyon szépen adogattak, de amikor odaértek az ellenfél tizenhatosa elé, ott elfogyott a tudomány. Ott már nem volt hatékonyság, hiába a 60% feletti labdabirtoklás, nem jöttek a gólok. Viszont a mesterük konok mód ragaszkodott ehhez a felfogáshoz, és szépen lassan megjött az áttörés, megjöttek a gólok. Nincs arról szó, hogy 4-5 gólokkal operál a csapat, mint a Girona, itt egy-két dugó is elég a 3 ponthoz, mert stabil a csapat.

Otthon aztán főleg stabil, kétszer ugyan kikapott, ami egy középcsapatnál benne van, de mindkétszer hangyafarknyival, nagyon szűken egyetlen góllal. A Rayo verte 1-0-ra, és a Barca 2-1-re.

A Real Madridnál azért van terhelés bőven, Szuperkupa meccsek utazással, Atleti elleni KK csörte, ahol volt hosszabbítás, aztán az Almeria elleni meccs, az átaludt első félidő, és a véleményes második, ahol a Real bár beletette a munkát, és sebességet váltott, azért ha nincs Maeso spori 'jóindulata', akkor nincs három pont. Szóval kemény meccsek, és ami kemény, hogy ma nem lesz Bellingham, aki meg a Real Madridot sokszor húzta ki a sz@rból.

A Las Palmas egyre magabiztosabbá válik,ahogy távolodik a kiesést jelentő pozícióktól. Ha netán a Sociedad a korábbi meccsen botlik, egészen az 6. helyre ugorhatna a Las Palmas egy győzelem esetén. Nem mondom, hogy realitás az Európa Liga, a Konf. Liga meg aligha cél, de hogy magabiztosan marad benn a csapat, az fix. Az tuti, hogy most nagyon jó a forma, nagyon felszívják magukat az ex-barca spílerek, és ha hátul nem lesz nagy blődség, szerintem a hazai pontszerzés a fásult Real ellen összejöhet.

UD Las Palmas - Real Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp