Úgy vagyok a kövér nőkkel, mint Al Bundy: Nem igazán tartozik az érdeklődési körömbe. Persze a kövér nők sem szerették Bundyt. Valahogy mégis találkoztak, mint én és az AFCON. Hogy szeretem-e? Nagyon nem. Régen szerettem, suli után, előttünk befagyott tavacska, korcsolya egészen estig, aztán este holdfényben, miközben mínusz 10-12 fok van, rajtad átizzadt ruha, mikor benn levetted, gőzölt mint állat, majd megfürödtél, aztán nézed a banánzabálókat, ahogy próbálnak sarkazgatni, ollózgatni, miközben a 10 méteres belsővel a társ felé irányított passz is gondot okoz. Elmúlt a fiatalság, a tavacskának már csak a medre van meg, de ha épp lenne is benne víz, a felmelegedés miatt úgysem fagyna be rendesen.

Afrikában meg fejlődött a foci, pont annyira, hogy az egyébként szerethető esetlenség már kivesszen a játékból, és az európaiak bevigyék a taktikát, miközben ezzel együtt kiölik a játékosságot.

Mauritánia nem a világ legjobb helye, mert bár sosem voltam, vélhetően soha nem is leszek túrista arrafelé. Eleve az ország egy homoktenger, szóval nem egy jó környék az, másrészt Mauritánia is olyan ország, ahol egy nő akkor szép, ha dagadt!

Ízlések és ficamok, én nem tudom, mi szép egy hájas nőben, azon az éghajlaton eleve izzadnak mint az állat, az egészségnek sem igazán tesz jót, de arrafelé úgy vannak a lányokkal, mint mi anno a kucukkal. Tavasszal megvettük, aztán télre jól fel kellett hízlalni, hogy aztán legyen sonka, hurka, kolbi, szóval legyen mit enni a hozzám hasonló kis parasztgyereknek.

Rövidke bevezető után még rövidebb velő. Mauritánia azért kevésbé acélos játékosállománnyal rendelkezik, kis európai csapatokban tengődnek a srácok, sokat otthon kergetik a ballont, de ezek a 'kis' országok sokkal nagyobb szívvel játszanak sokszor, mint a nagyok. Épp ezért necces ANK-ra fogadni, és papírformát húzni, mert Ghána, Nigéria, Elefántcsontpart...-ezek a srácok magasan tojják le ezt a rendezvényt.

Mauritánia srácai meg küzdenek, és ez gyakran elég. Algéria ellen is mecset nyertek 25%-os labdabirtoklással. Úgy vélem, ma a túlélés lesz a jelszó, és a zöld-fokiak sem annyira jók, mint egy prime Man. City, szóval erőlködnek majd, mint szorulásos a budin, de nem hiszem, hogy lesz eredménye. A zöld-fokiak sem annyira acélosak, nyílván nagy kockázatot azért nem vállalnak ők sem, hisz Mauritánia azért képes a meglepetésre. Érdekes, hogy bár ha a végeredményt nézzük, Mauritánia egyik AFCON csop.meccsén sem remizett, de kb mindhárom simán lehetett volna remi. Algéria ellen nem érdemeltek győzelmet, Burkina ellen 96 perces büntetővel kaptak ki, Angola ellen pedig adok-kapok meccsen egy-gólos zakó.

Itt meg már nincs javítási lehetőség, épp ezért óvatos focit várok, nálam ez 0-0.

Cape Verde Islands - Mauritania: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp