Az Ázsiai Kupa ma két nyolcaddöntővel jelentkezi, és minden kétséget kizáróan ez a meccs az, ahol nagyobb lesz/lehet a színvonal. Persze papíron, mert a tét bénítólag hathat csapatokra, meg nyilván megvan az egymás felé mutatott tisztelet, és tisztában vannak a csapatok a másik erejével.

Szaúd Arábia jegyzett csapat, igazi tétre menő meccsen egészen a vb-ig kell visszamenni, hogy vereséget találjunk. Persze kapott már ki azóta felk. meccseken, ilyen-olyan kupákon, de tétmeccsen nem. Azt tudjuk, hogy a szaúdiaknál pénz van bőven, szurkoló és érdeklődés annál kevesebb. Befuccsolni látszik az a projekt a bajnoksággal, mióta a sztárok megjöttek, még kevesebb a helyszínen néző, mint korábban.

A válogatott persze más, egy ilyen torna szintén más, és azért a szaúdiaknál van 15-20 komoly szinten focizó labdarúgó, akik képesek akár ki is ejteni Dél-Korea csapatát.

Sonék Bahreint rögtön az első meccsen 3-1-re legyőzték, azután viszont két érdekes remi, Jordánia ellen 2-2, Malajzia ellen pedig egy még érdekesebb 3-3. A 2. félidőben a 105. percben született a maláj csapat egyenlítő gólja, ami azért egész vicces. Bevallom, fogalmam sem volt, mennyit állt a játék, és állt biztosan, de pl. még sárga sem volt az egész 2. játékrészben...

Mindegy. Én mindkét csapattól óvatos focit várok, és azt, hogy nem bírnak egymással. Dél-Korea képes volt benyelni kettőt Jordánia ellen, Malajzia ellen meg egyenesen hármat, nem azt jelzi, hogy ne lehetne gólt lőni neki.

Meg ez tényleg olyan meccs, ahol talán inkább az 1-1-es remi jöhet, mintsem a 0-0, hisz itt mindkét együttesben benne lehet, sőt benne van a gól. Persze minden attól függ, ki mennyit mer kockáztatni, mert itt is egészen fix dolog, hogy hátrányba egyik sem szívesen kerülne. Bevalom, úgy számolok, hogy a két mai ÁK meccsből ha csak az egyiken jön a remi, már jól jártam. A 3.85-ös és a 3.50-es oddsok közül ha csak az egyik jön, már bőven jól jártunk. Persze benne van, hogy egy sem, de kis mákkal akár lehet ez kettő/kettő is.

Szaúd-Arábia - Dél-Korea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp