Man. City - Fulham - Liverpool - Arsenal. Ez a négy 'állomás' jön a Burnley csapatának a PL-ben, szóval ez a kieső jelölt csapat vélhetően nem ebben a kb 3 hetes időszakban szerzi majd azokat a pontoakt, melyek a bennmaradást érik. Papíron sima három zakó, és a Fulham ellen sem szítanak favoritnak finoman szólva.

Tegnap a háttérben ment nekem a PL felvezető, ott ütötte meg a fülem, amikor Lehelék beszéltek a Burnley-ről, és mondták, hogy minden kis csapaton látják a fejlődést a szezon kezdetéhez képest, kivéve a Burnleyt. Én nyílván alig-alig láttam meccset ettől a csapattól, de nem kérdőjelezem meg, hogy igaz.

A probléma, hogy most zsinórban jönnek majd a 'cumik' legalábbis papíron, míg a riválisok, mint pl. tegnap a Luton, hozhatnak győzelmeket, gyűjthetik a pontokat.

A Manchester City elég jó formában van, de Bruyne is visszatért, szóval felkészültek a tavaszra, és fut a szekér. Nem lazíthatnak, hisz az Arsenal és a Liverpool is jelenleg Guardiola csapata előtt.

A Manchester City és a Burnley meccsei a közelmúltban elég egyoldalúak. Az utolsó 5 egymás elleni meccsükön a Burnley nem talált a City kapujába, mind az öt meccset elbukta. Ezen az öt meccsen négyszer volt 2-0 a félidei állás, és egy alkalommal csak 1-0-ra nyerte a City az első 45 percet.

Érdekesség talán, hogy:

Amíg ezen az említett utolsó 5 H2H meccsen a City gurított 15 gólt, ehhez képest a Burnley csapatának összesen 7 lövése volt, amely a City kapujára tartott, ehhez képest ebből a hétből egy sem lett gól.

Szóval bár jelenleg egy ligában játszanak, én ki merem jelenteni, már most osztálykülönbség van a csapatok között, és a City van olyan együttes, hogy megint félidőre elintézi a Burnleyt. Hogy 1-0 és push, vagy közé tesz 2-3 gólt, majdnem részletkérdés.

Manchester City - Burnley: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp