A Szuperkupa miatt elhalasztott meccseket pótolják a héten a spanyolok. Meg kell tenni íziben, hisz megint sűrített a csapatok programja, nyáron ismét Eb-t rendeznek, nincs idő a pihenőre.

A Barcelona ismét büntette fanjait az előző nap, emberelőnyben sikerült kiizzadni egy nyamvadt 1-0-t, cserébe Ferran kidőlt. Az Atletico sem vitte túlzásba, szenvedős 2-1 a Rayo ellen. Úgy gondolom, ezen a vonalon haladunk tovább. Egyébként a Real Madrid és a Barca csapatában közös, hogy egyik sem játszik űrfocit, csak amíg a Real szar focival is nyer, addig a Barca nem.

A Madrid is kapja a terhelést szépen, de eleve ritka az, amikor a top csapatok januárban vannak top formában. Ez a téli időszak általában a túlélésről szól, arról, hogy lehet minimummal a maximum pontszámhoz jutni, és ebben a RM jó!

A Geta célja egyértelmű lesz. Bordalás teletömi a csapatát védekezni tudó és szerető játékossal, aztán cél a 0-0. A Real Madrid hajlamos álmoskás kezdésre, de addig-addig próbálkoznak, míg előbb-utóbb összejön valami elöl, vagy ha nem, majd fentről besegítenek. Bellingham visszatér, ez valószínűleg kevésbé jó hír a Getának.

Aki egyébként azt hiszi, hogy itt a Geta szétrúgja Viniéket, az szerintem téved. Bordalás ma visszafogja az agarakat (vagy inkább a harci kutyákat), és nem lesz itt lapeső. Egy nagyon gyenge színvonalú hétközi meccs lesz. A Getának elég pontja, hogy ne rendezzen vérfürdőt, úgymond belefér a zakó. Nem egymás közvetlen riválisai. Bordalás nyugodt.

Fontos említeni, hogy a hétvégén Real Madrid - Atletico Madrid meccs jön, aztán a RM összecsap a Gironával, majd azt követi rögtön egy Lipcse elleni BL-csörte. Szóval spórolni kell energiával, kreativitással, játékosokkal, mindennel. Én úgy gondolom, 1-0-ra nyer a Real Madrid, ez még Bordalásnak is belefér.

Más lenne a helyzet, ha a Geta pontkényszerben lenne, de a Geta most minden szempontból egyensúlyban van. Mocsok gyenge színvonal, nagyon kevés lap, mindkét együttes majd hétvégén akar focizni, ez ma spórolós lesz!

Getafe - Real Madrid: Gólok száma - Felett/alatt tipp