Péntek este folytatódik a Bundesliga a 20.fordulóval, ahol 2024-ben még két veretlen csapat mérkőzik meg egymással. A mérkőzés kimenetele a jó formák ellenére viszonylag egyértelmű ugyanis a Terzic csapata jóval nagyobb játékerőt képvisel mint az újonc.

Továbbra is erőn felül teljesít a Heidenheim. A középmezőnyben lézengenek amit az utóbbi fordulókban erősítettek meg azzal hogy immáron hat meccs óta képtelenek veszíteni. 2023-at még három győzelemmel zárták, az új évet viszont már csak három 1:1-es remivel, így valamelyest fogyni látszik a lendület. Azt is látni kell hogy a top6-ból senkivel sem találkoztak tehát egész kellemes volt a sorsolásuk, sőt, mind a három kiesőhelyen álló csapattal megmérkőztek amikből tény hogy jól jöttek ki (2-1-0). Most egy jóval minőségibb, felkészültebb és remek formában levő csapat ellen játszanak és akkor sem számítanak esélyesnek ha ezt hazai pályán tehetik ahol már 17 egységet gyűjtögettek össze.

A Dortmund ebben a szezonban hullámzó teljesítményt nyújt, de most épp a jó végén vannak annak a bizonyosnak. A sorozatos remik után három nem akármilyen sikerrel kezdte az évet Terzic csapata. A Darmstadt,Köln, Bochum hármasnak esélye sem volt, nagyon látványos focival múlták felül Reusék ellenfeleiket, 10 gólt lőve a három találkozón. Ezzel a lipcse és a Stuttgart gyengélkedését kihasználva menetelnek felfelé a tabellán és immáron a Bajnokok Ligáját érő negyedik helyen állnak mindössze egyetlen pontra Hoeness csapatától akiket egy esetleges győzelemmel ideiglenesen megelőzhetnek.

Sérültek akadnak mindkét oldalon. A hazaiaknál Qenaj, Gimber és Keller amíg a vendégeknél jóval többen: Duranville, Nmecha, Ryerson, Sancho, illetve Haller sem lesz aki a válogatottal tölti mindennapjait plusz Reus, Brandt és Kobel játéka is kérdéses betegség miatt. Ezek ismeretében már jóval parább a szitu a vendégeknek, ennyi hiányzóval nem biztos hogy az otthon masszív Heidenheim ellen egy pontosztozkodás gáz lenne. Ennek fejében óvatos kezdést és félidei döntetlent várok.

Tipp: ht 0-0

1. FC Heidenheim - Borussia Dortmund: Félidő - Mérkőzés tipp