A portugál élvonal szombati játéknapjáról két középcsapat ütközetét néztem ki magamnak, amit a Estádio Municipal de Portimão Stadionban. A Porto városához közeli aroucaiak arra törekednek, hogy a múlt heti kiütéses Vizela elleni sikerük után megtudják lépni szezonbeli csúcsukat, azt, hogy zsinórban első alkalommal húznak be három bajnokit. A hangulat megfelelő, az önbizalom a tetőfokra hágott. A hazaiak is épp most nyertek egy kis levegővételnyi szünetet, hiszen a Boavista elleni idegenbeli 4-1 -es sikerükkel elkerültek a kiesést jelentő vonaltól három pontnyira. Ezzel az említett sikerrel egy elképesztő rossz sorozatot zártak le, hiszen előtte zsinórban öt vereséget szenvedtek 3:15 -ös gyatra gólkülönbséggel. Szóval egy siker után vannak, de a mély problémák ezzel nem oldódtak meg egy csapásra.

Nyílt találkozóra van kilátás, ahol a lendületben lévő Arouca a kisebb megkönnyebbülésen áteső hazaiak ellen futhat ki a gyepre.

Én úgy vélem a nagyobb tudás és az egyenletesebb teljesítmény az Aouca oldalán van.

A portugáoknál hajlamosak az ide-oda pofozkodásra egymás elleni eredményekben, ám jól mutatja ebben a párharcban a közelmúltbeli eredménysor, hogy egyértelműen egy oldalra billen a mérleg nyelve. Az Arouca amolyan mumus csapat a Portimonense számára, aki az utóbbi öt találkozásuk során három Arouca sikert és két döntetlent könyvelhettek el.

Az Arouca mostanra a tabella első feléhez ért, és ezt a pozíciót nem szeretné már rontani, a forma adott hozzá, hogy egy újabb sikert arassanak a hátrább lévő bajnoki ellenfél otthonában.

Portimonense - Arouca: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp