A Gironának az Almeria elleni 0-0-ás meccse volt a legrosszabb a szezonban, de ott ketten is betegeskedtek, Savio pl. gyomorrontás miatt aztán a kezdőbe sem került be. Megfogta a déli 'meleg' a csapatot, helyzuetük sem nagyon volt, az volt a csoda, hogy kihúzták 0-0-lal. Aztán egész biztos, hogy a szezonbeli 3 legrosszabb bajnokijuk közé kerül a Sociedad elleni őszi (illetve inkább nyári) meccsük is. Ott is szinte helyzet nélkül gurigáztak, bár akkor még nem volt ez akkora meglepetés, azért augusztusban még fogalmunk sem volt, hogy február elején a Real Madrid első számú kihívója lesz, reálisan bajnokesélyes.

Viszont a Girona az, és a meccseik 85-90%-a olyan, hogy jó szórakozozunk rajta. Érdekes kis együttes, mert a Girona-meccseken ha minimum 4 gól születik, akkor minimum hatig nem áll meg a meccs.

Magyarul ha az ember Girona meccsen a 3,5 overre tesz, akkor már sokkal inkább megéri erősebb szorzón megkínálni a 5,5 overt, mert mondom, mind a hét alkalommal, amikor minimum 4 gól született, akkor minimum 6-ig nem állt meg a találkozó.

A Girona védelmében terhelés, kisebb sérülés miatt három alapesetben kezdő védő helyzete is kérdéses. Ez Couto esetében baj, mert a Girona overek három alapköve: Couto, Savinho és Dobvyk.

Bízom benne, hogy játszik a rózsaszín hajú srác is, másik kettő elvileg fixen kezdő. Jön három kemény meccs a Gironától, de ez a csapat eddig sem rezelt be semmitől és senkitől, és bár a Girona mint csapatnév, nem szól nagyot, a játéka annál inkább. Ezek a srácok szerintem tisztában vannak vele, hogy a BL-indulás kiharcolása szinte fix, és akár egy bajnoki cím is jöhet.

Aztán persze mint az Mbappé-féle Monacót, ezt a csapatot is szétkapják majd a 'nagyok', ez az élet rendje. Jó meccset várok, ez nem kora délutáni lődörgés, este már alaposan fel lesznek töltve a srácok. Villanyfényes, ünnepi meccs. A Girona ráadásul otthon overesebb, akár a lőtt, akár a kapott gólokat nézzük. Mindkét csapatban látok minimum egy-egy dugót, de nagyon bízom benne, hogy 'tipikus' Girona meccset látunk, ahol ilyen 6-7 gól is összejön. Girona meccsen közel 2.00-es szorzó a 2,5 overre, az akkor is jó, ha rossz!

Girona - Real Sociedad: Gólok száma - Felett/alatt tipp