A Premier League 23.fordulójában a Crystal Palace ellen próbálja feledtetni történelmi vereségét a Brighton. De Zerbi csapata a nagyon előkelő kilencedik pozícióban várja a folytatást, de nem lehet amellett elmenni ami pár napja az újonc Luton ellen történt a csapattal. Az olasz mester bocsánatot is kért a szurkolóiktól, csapata ugyanis megalázó és egyben súlyos 4-0 ás vereséget szenvedett el az ezzel a győzelemmel kieső helyekről ellépő kiscsapat ellen. Hamar megkapják azonban a javítási lehetőséget a nem túl acélos Palace ellen. Hazai pályán ugyanis 11 mérkőzésen 22 alkalommal voltak eredményesek és összesen egy vereséget szenvedtek el még a West Ham ellen augusztusban. Hiányzók terén viszont van bőven probléma a csapatnál hiszen Adingra és Mitoma a válogatottban szerepel illetve Enciso, March, Veltman és Milner különböző sérülések miatt nem bevethető. Kérdéses még továbbá a csapat legeredményesebb játékosa Joao Pedro játéka, ami befolyásolhatja a meccs kimenetelét.

Roy Hodgson csapata jóval szerényebben teljesít a szezonban. Csapata mindösszesen a 14.helyen szerénykedik és bizony a kiesőhelyektől sincsenek megnyugtató távolságban. A legutóbbi bajnokival ugyan lélegzetvételnyi előnyhöz jutottak, de nem lazsálhatnak, a Brighton ellen is pontot kéne szerezniük. A Sheffield elleni 3-2re megnyert meccsen Eze és Olise szállították a győzelmet a csapatnak, előbbi két fantasztikus gólt szerzett. Ma is nagy szükség lenne gólokra hiszen a védelmük közel sem életbiztosítás, piszok régen hozott Henderson clean sheetet. Eze viszont kisebb sérülés miatt nem 100% hogy bevethető ahogy Ward is hasonló szituban van.

Nagy kérdés hogy Joao Pedro és Eze játszanak-e, ezt jelen pillanatban sajnos még nem tudni, ellenben bárhogy is alakul szerintem mindkét félben érzek minimum egy gólt mára ahogy a legutóbbi három meccsükből kétszer is történt.

Lehetséges kezdő 11-ek:

Brighton

Verbruggen; Webster, Dunk, Igor; Hinshelwood, Baleba, Gross, Estupinan; Lallana; Welbeck, Ferguson

Crystal Palace

Henderson; Richards, Andersen, Guehi, Mitchell; Lerma, Hughes, Schlupp; Olise, Mateta, Ayew

Tipp: 2-1

Brighton - Crystal Palace: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp