Szeptember 24. Ekkor kapott ki utoljára a bajnokságban a Servette, így a tavalyi ezüstérmes bravúr helyezésük után ismét nagyot alkothatnak ebben a szezonban is. Jelenleg a második helyen állnak a bajnokságból messze kiemelkedő Young Boys mögött. Formájukra nem lehet panasz, egyedüli csapaként veretlenek még a 2024-es évben és az előző fordulóban egy hat pontos rangadót tudtak idegenben megnyerni remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően a szintén a második helyért harcban levő St.Gallen ellen. Azzal a sikerrel tudták megelőzni riválisukat és ezt a két pontos fórt most könnyedén megtarthatják hiszen a sereghajtó próbál szerencsét Genfben. Ott ahol a Servette csupán egyetlen meccset veszített el, ki más mint a Young Boys ellen minimális különbséggel 0:1-re, ami abszolút nem a szégyen kategória, főleg hogy bőven benne volt ott is a meccs képében a pontszerzésük..

A Lausanne csont utolsó a bajnokságban és akkora hátrányban vannak amit ledolgozni szinte lehetetlen feladatnak tűnik. 2024 első bajnokiján egy piszok hosszú nyeretlenségi sorozatot ugyan megszakítottak, ám giga szerencsével tették ezt miután 1-es xGre lőttek három dugót a Lugano ellen amíg ellenfelük 3.65 xG-vel sem tudott révbe érni. A legutóbbi két meccsük a korábbiakhoz hasonlóan teljesen kiábrándító játékot és eredményeket hozott. A harmat gyenge Winterthur 1:3-ra, majd a városi rivális Luzern 0:3-ra verte őket teljesen megérdemelten, mindkét alkalommal hazai pályán. Nem látom bennük az erőt hogy a liga egyik legjobb csapatát idegenben akár csak megtudnák szorítani. Egyszer volt Budán kutyavásár (10.01. Basel 0:3), ma szerintem a több gólos zakójuk a realitás.

A két csapat az elmúlt 20 évben alig találkozott a csapatok közötti osztály különbség miatt. Legutóbb ősszel fordított pályaválasztás mellett 1:1-re végeztek, majd a kupameccsük is hasonló eredménnyel zárult.

Tipp: 2-0

Servette - FC Stade Ouchy: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp