Tegnap nagy erőt mutatva magabiztosan verte az Arsenal a Liverpoolt, ezzel ismét nagyon szorossá tették a bajnoki címért folyó harcot az angol bajnokságban. Vesztett pontok tekintetében már a Citynél az előny, ami annyit jelent, hogy ha hozzák ezt és az elmaradt meccsüket, akkor 1 ponttal fognak a Liverpool előtt és 3 ponttal az Arsenal előtt állni.

Rossz ómen a Pool és az Arsenal számára, hogy az elmúlt években rendszerint a földön túli teljesítmény tavasszal szokott összejönni a Citynek, amikor nyernek sorozatban 10+ meccset és képesek bármekkora hátrányt ledolgozni, már-már unalmassá téve a bajnoki versenyfutást. Ráadásul idén bár papíron nem igazoltak a kezdőben senkit a téli átigazolási szezonban, felépült De Bruyne, az elmúlt három meccsen láthattuk, hogy bomba formában tért vissza, mintha csak 2 hetet hagyott volna ki, úgy tért vissza a Citybe, ráadásul az előző meccsen már padról beszállva Haaland is ismét elérhető Guardiola számára. Jó formában, magabiztosan várhatják a hétfő esti mérkőzést Guardiola csapata.

Brentford az elmúlt évek remeklő teljesítménye után idén egy cseppet megtorpanni látszik, mérkőzésük több mint a felén az idei szezonban vesztesen hagyták el a pályát (11 vereség, 4 döntetlen, 6 győzelem) és az Everton pontlevonásának, illetve a Luton feltámadásának köszönhetően már-már a kiesés szele is kezdi érintgetni, ami nem is csoda, hiszen keretértékileg és bérkeret szempontjából az egyik legszerényebb pénzből gazdálkodó csapatról beszélünk.

Vendégeknél abban a tudatban lépnek pályára, hogy egy győzelemmel ismét ők lehetnek előnyben a bajnoki címért folyó versenyben, ezt pedig egy felépülő De Bruyne - Haaland párossal egy botladozó Brentford ellen könnyedén fogják abszolválni, nálam a több gólos vendég győzelemre van a legtöbb esély ezen a találkozón.

Brentford - Manchester City: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp