Már majdnem megijedtem, hogy este marad a Szerencsekerék, de aztán jobban megnézve lesz itt DFB Kupa, és lesz Copa del Rey is. Érdekesség, hogy amíg első ránézésre a német meccsen akár góleső is lehet, itt a spanyoloknál inkább az aszály lehet a jellemző.

A Sociedad még csak-csak tud valamit a labdával is, de a Mallorca erőssége a labda elleni játék. Aguirre mester előre aláírná a döntetlent szerintem, még akkor is, ha ő is jól tudja, hogy a Copa ezen körében már oda-visszavágós rendszerben játszanak. A déliek egyébként a bajnokságban cudar helyen állnak, épp a kiesést jelentő vonal felett. Óriási szopattyú, hogy Muriqi megsérült, mert a koszovói ékkel ez a defenzív foci működött, Larinnal nem igazán. Viszont az fix, hogy a Kupa ezen szakaszában vért izzadnak majd Abdónék, hogy tovább meneteljenek. Ugye amelyik csapat a fináléba kerül, az automatikusan megy jövőre Szaúd-Arábiába a Szuperkupára, ami pl. egy Mallorca esetében óriási pénz. Azzal az egy meccsel többet keres, mintha az EKL csoportkörbe jutna, ráadásul majd ott is simán igaz a mondás, akárkit kap ellenfélnek, egy meccsen a Barca, Atleti, RM is verhető, még további pénz, pénz, pénz, mert azért a szaúdiak óriási pénzt fizetnek

Az fix, hogy a Mallorca kockáztatni nem fog, és szerintem a Sociedad is túlélni akar az első meccsen. A Sociedad eleve túlél manapság, hisz kegyetlen terhelést kap, rásul hétvégén ismét bajnoki, aztán utaznak Párizsba a PSG-hez BL-meccsre... Nem unatkoznak Oyarzabalék, viszont ez a 'daráló' kivett a csapatból, zombiként játszik a csapat. Totál sablonos, fásult erőfoci. Kubo ugyan visszatért, de ő is Ázsia Kupázott, meg jó sokat utazott. Sadiq haszontalan, szóval nem erőfoci ez, inkább erőlködős foci. Az sem véletlen, hogy a baszkok utolsó két tétmeccsén 0-0 volt a végeredmény. Mindkét együttes rengeteg foulttal operál, mindkettőre igaz, ha egy nagyon pici vészt észlelnek, egyből odarúgnak, szabálytalankodnak, nincs folyamatos játék. Két kiváló csapat labda ellen, én simán látom magam előtt a Sociedad harmadik 0-0-ás döntetlenjét.

Mallorca - Real Sociedad: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp