A tegnapi napon kezdetét vette a szokásos cordobai salakos torna. Tegnap is lett volna egy két fogható találkozó,de az elemzés sajnos elmaradt a részemről. Mariano Navone és Roberto Carballes Baena összecsapása érdekesnek ígérkezik.

Mariano egy a sok argentin feltörekvő tehetség közül. Ha nem is világmegváltó játékosok,de azért bőven van merítés lehetőség utánpótlás szinten a dél-amerikai országban. A brazilok például nem vitézkedhetnek ilyen mérleggel. Egy 22 éves srác Navone ,aki először a tavalyi poznani salakos torna győzelemmel vétette észre magát. E sort folytatta szinte az egész évben. Hatalmas potenciál van benne. Megnyert továbbá Santa Fében két challenger tornát,egyet Buenos Airesben,egyet Santa Cruzban,Limában pedig a döntőben kapott ki. Ez az eredménysor szerintem egészen döbbenetes egy fél év alatt. A hazai tornák láthatóan különösen kedvesek neki. Idén is játszott már egy döntőt Buenos Airesben ahol kikapott,de ilyen terhelés alatt nem csoda,hogy nem bírta a finálé végső szettjét. Az,hogy a következő héten Puneban az első körben kiesett e torna szempontjából inkább előny. Hiszen így frissen vághat bele most már egy ATP 250-es torna küzdelmeibe. Ráadásul hazai környezetben teheti ,ami az eddig látottak alapján pozitívan hat rá.

A spanyol ellenfeléről viszont nem sok pozitívat mondhatunk el. Egyrészt salakon szeptember óta nem játszott és bár az egyik utolsó szezonbeli tornát megnyerte,de se előtte se után nem alkotott maradandód a kedvenc borításán. Áprilisiban nyert Marrakeshben,de jól körül írható trend,hogy egy tornára jó már csak Roberto. A kemény pályás szezon azaz október óta csak utazgat,mert győzelmeket nem kell számolgatnia az biztos. A fenn említett időpont óta összesen három meccset nyert. A formája valamelyest javult,de mivel januárban még kemény pályán ütögetett csekély esélye van a sikerre a mai napon.

Összességében egyértelműen Mariano a mérkőzés favoritja meglátásom szerint és reméljük érvényesíti is ezt.

Navone, Mariano - Carballes Baena, Roberto: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp