A keddi Király Kupa meccsen, az első elődöntőben egy papírforma eredmény született. A Mallorca és a Sociedad egy csöppet sem meglepő 0-0-át játszott, a baszk csapat zsinórban 3. 0-0-ját hozta össze.

A másik elődöntőben az Atletico Madrid és az Athletic Bilbao találkozik, nehéz megmondani, melyik együttes lehet ennek a párharcnak a favoritja. Papíron picit a 'tico, de ne feledjük, a Király Kupa az Athletic Bilbao terepe, a Barca mellett a Bilbao a második legeredményesebb csapat a Kupa történelmében.

Valverde Bilbaójára sok minden jellemző, de az nem, hogy az ellenfelek számára könnyen feltörhető lenne. Mocsok mód masszív matéria ez, már-már gépies, de a jó értelemben. Kisegítik egymást védekezésben, mennek becsülettel. Legutóbbi meccsen igazi kuriózum volt, ahogy Inaki és már nem is emlékszem melyik társa a meccs hevében picit összeszólalkozott. Na, nem durván, de náluk már az is fura, hogy ez kiugrott. Vesgáék erőssége az egység. Rengeteg foulttal operál a csapat, ha a bajnoki meccseket nézzük, a második legkevesebb lövést a Bilbao engedi az ellenfeleknek. Érdekesség, hogy amíg a mezőnyben azért oda-odapakolnak, addig a két nagy (Barca-RM) mellett a Bilbao az a csapat, amelynek kapuját bajnokin büntetőből még nem vették be. Szóval a boxon belül fegyelmezett, és ez is számít.

Az Atleti is stabil, kontrázni nem szokták, rögzített szituációknál stabil. Ne feledjük, hogy a 'tico a Real Madrid elleni meccsből jön, ahol a legvégén sikerült egalizálni. Bevallom azt hittem, a 'tico kihasználja, hogy a Madridban nem játszott belső védő, de csak az utolsó pillanatban sikerült gólt szerezni beadás után.

A Bilbao célja az lesz, hogy vagy kihúzza a remivel, vagy max 1 góllal kapjon ki. Nem szoktak ők egymás ellen gálameccs-jellegű eredménnyel végződő találkozót játszani. 1-0-ák, 2-0-ák, ritka a gólzápor. Ha az as-nak lehet hinni (egyébként lehet, mostanában nagyon jól tippelek a kezdőket illetően) Nico pl. csak a padon kezd, ez is azt jelzi felém, hogy a Bilbao és Valverde 0-0-lal akarja túlélni, a cél az lesz, hogy 0-0-lal menjenek haza, és nyílt maradjon a párharc. Megjegyzem, ha a tico betalál, a Bilbao akkor sem fog kinyílni, nekik az 1-0-sem tragédia. Gond ott lehet, ha mondjuk a Bilbao szerez gólt, mert akkor a 'tico kockáztatni fog, de1.76 az underre egy remek odds.

Atlético Madrid - Athletic Bilbao: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp