Az Evertonnál lehet bárki az edző a Manchester City mondhatni évek óta a legstabilabban az Everton ellen tudja megszerezni a három pontokat. Rossz májuak szerint, legtöbbször direkt nem a megfelelő mentalitással megy ki az Everton a City ellen, hiszen tudják egy-egy pontszerzés a nagy rivális Liverpool malmára hajthatná a vizet a bajnoki versenyfutásban, viszont ez csak konspiráció, valójában ekkora a fölény a két csapat között és a City az a csapat, aki a legnagyobb magabiztosággal tudja feltörni a betömörülő kis csapatokat. Az elmúlt 13 mérkőzésükből mindössze 1-szer tudott pontot szerezni az Everton.

Guardiola lehet jelenleg a legnyugodtabb, legboldogabb menedzser a PL csapatvezetők között, hiszen abban a szerencsés helyzetben van, hogy úgy fordulhat a tavaszi hajrára és a három frontos megméretettésre, hogy nincs egyetlen sérültjük sem. A keretük valami brutális, a hétfői Brentford elleni mérkőzésen így nézett ki a padjuk: Ortega (K), Akanji, Oscar Bobb, Grealish, Rico Lewis, Matheus Nunes, Stones, Kovacic, Doku. Súlyos dollár milliókat érő cserejátékosok, a kezdő pedig Haalanddal, Fodennel, Alvarezzel, De Bruynevel, Silvaval pedig életveszélyes támadó gépezet. Bár kikapásra álltak egy pillanatig nem izgultak, várták a megfelelő alkalmat a gólszerzésre, és most az éppen soron levő gólszerző szerepét Foden vette fel, aki a mesterhármasával eldöntötte a három pont sorsát.

Az Everton a pontlevonása miatt jelenleg épp kieső helyen áll, viszont ha nem büntetik meg mégegyszer, minden bizonnyal bent fognak tudni maradni a játékuk és a keretük minősége miatt, viszont idegenben a City ellen már a pontszerzés is hatalmas bravúr lenne számukra, amire én kevés esélyt látok.

Jelenleg a City van ismét a PL cim pole poziciójában, a 0 sérült, a flow amiben benne vannak, mind azt mondatja velem, hogy egy sima, legalább két gólos győzelmet fognak aratni az Everton ellen.

Manchester City - Everton: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp