Hullámvasútoztak a Liverpool játékosok és szurkolók egyaránt a múlt héten, mind a pályán, mind a pályán kívül. Első körben jött egy magabiztos győzelem, domináló győzelem a Chelsea ellen hazai pályán, felépülő játékosokkal, remeklő fiatalokkal, szépen nézett ki a jövő szerda este mindenki számára. Majd jöttek a sorozatos rossz hírek és az Arsenal lesöprő taktikája és presszingje ami mindenkit vissza rántott a földre, vagy még azalá.

Arteta 4-2-2-2-es taktikája és a legbiztosabb emberek hibái sima Arsenal győzelmet hoztak múlt vasárnap, amiből nagyon gyorsan fel kell állni. Ami ennek ezt megnehezítheti azok a sérülések és hiányzók: Dominik újra megjelenő combhajlító problémáját továbbra is vizsgálják, Salah visszatérésére még várni kell, Bradley kedden még az édesapja temetésén volt hivatalos, Thiago pedig végleg befejezte a liverpooli karrierjét, miután 13 játékperc után újra megsérült és idén már nem fog tudni pályára lépni.

Viszont vannak pozítivumok, Endo visszatért az Ázsia kupáról, végre ő szerepelhet 6-os poszton, ennek is, meg a sérülteknek köszönhetően McAllister végre a saját posztján játszhat jobb vagy bal oldali 8-asban Curtis Jonessal párban. Ez a középpálya trió nagyon izgalmasan hangzik, és a Burnley ellen mindenképp elegendőnek kell lennie. Nunez felépülni látszik a kisebb sérüléséből, Diazzal és Jotval ismét összeállhat a januárban remekül működő támadó trió.

Konate hiányában visszakerülhet a kezdőben Robertson, így variálhat Klopp, hogy Van Dijk, QUansah, Gomez, Arnold, Robertson 5-ösből melyik négyet nevezi a kezdőbe.

Vincent Kompany csapata, azok után hogy tavaly magabiztosan megnyerték a másodosztályt nem sikerült a szintlépést meglépni, a bentmaradást jelentő 17. pozicó jelenleg 7 pontra van tőlük, ami a szezon ezen szakaszán már nagynak mondható. A 23 mérkőzésen megszerzett 13 pont nem PL szint, s még igyis van egy csapat akit sikerül megelőzniük.

Egy szinte biztos kieső Burnley látogat az Anfieldre, Kloppéknak karaktert kell mutatniuk a múlt héten elszenvedett vereség után, a játékosok bizakodóak a social felületeken, én bizom benne, hogy egy magabiztos, sima Liverpool győzelem fog születni, tippem 1/1.

Liverpool - Burnley: Félidő/Teljes játékidő - HT/FT tipp