Februárban megkezdődtek a magyar élvonalban a tavaszi küzdelmek, a hirtelen jött darálásban pedig már a harmadik fordulót rendezik meg egy hét leforgása alatt, hiszen a hétközben is beiktattak egy fordulót, ami a válogatott örömteli eb szereplésének is köszönhető.

Ilyen helyzetben nagyon fontos a rotálás az edzőknél és a fizikai erőnlét, ki hogyan bírja az egyből jött meccsterhelést.

Kisvárdán két olyan csapat találkozik, akiknek mindkét idei fellépése pontszerzés nélkül záródott. A Feczkó Tamás vezette Várda a bajnokaspiráns Ferencvárostól (1-3) és a Fehérvártól (1-2) kapott ki, míg a rendre hangzatos nyilatkozatokkal jelentkező Akadémia a listvezető Paks otthonában kapott ki egy gyenge sznvonalú meccsen (1-2), majd otthon a Pancho Arénában a kiesés ellen menekülő Zalaegerszegtől is benyeltek egy pofont (0-1).

A Puskás zsinórban nem szokott háromszor kikapni és rendre nüansznyi különbséggel hajtott fejet Hornyák Zsolt együttese, A Kisvárda azonban az újrakezdésnél is azt a kilátástalan futballt produkálja, amit az ősszel. Lehet itt Erős Gábor, Mátyus János vagy Feczkó Tamás az edző, nem a tréner személyében kell keresni a megoldást. Nagyon úgy néz ki a Kisvárdának az álom, az NBI -es tagság hat évben teljesedett ki, ami alatt nagyon szép eredményeket értek el, 2022 -ben az ezüst érem is össze jött. Ám mintha elfogyott volna az erő, az egymásért küzdés, ami korábban jellemzte a piros mezeseket. A korábbi légiósok erőstést jelentettek, a mostani újak pedig csak egy állomásnak tekintik Kisvárdát.

A Puskás sokkal jobban egyben van, még a rossz rajt ellenére is, ezt a Kisvárdát el kell kapniuk, de minimum egy pontra jók lesznek a felcsútiak.

Kisvarda - Puskás Akadémia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp