A héten rangos ATP tornát rendeznek, a szokásos februári rotterdami ATP500 -as eseményt.

Ez az a torna, ahol az elmúlt években Fucsovics Mártonnak rendre összejöttek a dolgai tavaly előtt negyeddöntőzött, 2021 -ben pedig egészen a döntőig menetelt, ahol Rublev emelhette magasba a trófeát. Tavaly Marci kihagyta a tornát, de most újra nekigyűrközik, a kisebb visszacsúszásának "köszönhetően" (82. a világranglistán) pedig a kvalifikációból kell megpróbálnia felverekednie magát a főtáblára.

Ez a feladat, meg kell oldani, legalább játékba lehet lendülni, így lehet pozitvan nézni a hétvégi meccsbe szállást. A sorsolás mindenesetre kedvezett a magyar fiúnak, hiszen egy ITF és Challenger szinteken kupálódó hazai versenyzőt kapott, aki jelenleg a 336. a ranglistán.

Marci ezen a szinten, ilyen rangos tornán a TOP100 -on kívüliekkel szemben nem szokott betlizni, rendre határozott játékkal áll elő és a meccsek elejétől egyértelműsíti a szint különbséget. A 10 évvel fiatalabb Den Ouden 21 évesen megkapta a selejtezős szabadkártyát, ám ő a Challengereken rendre az első, második körökben elvérzett az utóbbi időben.

Az elmúlt évben ITF szinteken produkált szépet, hat torna döntőjéből ötöt is megnyert, ennek köszönheti az előrelépését, azt, hogy itt megkapta a bizalmat a sajátjaitól az indulást illetően. Ám ez az 500 -as szint teljesen más, amihez Marci már régen hozzászokhatott. A Davis Cup meccsen Tatabányán is bizonyított Fucsovics, hogy meg van a formája, hogy egy Struff szintű játékost is verjen, aki jelenleg a 25. a világranglistán, a fiatal mélyföldi fiút ma két szettben illene neki megoldania. Szerintem meg is teszi!

Fucsovics, Marton - Den Ouden, Guy: Szett hendikeppel - Hendikep tipp