A 25.forduló vasárnapi játéknapján pályára lép az előző szezon ezüstérmese. Viszonylag korán eldőlt hogy idén a Fenerbahce és a Galatasaray között dől majd el a bajnoki cím sorsa. A menetrend kétharmadához érve ugyanis nagyjából 25 ponttal előzik meg a harmadik helyen álló Besiktast.

A hazaiak egészen elképesztő sorozatban vannak. 14 mérkőzés óta veretlenek (12-2-0), beleértve ebbe a bajnokságot, török kupát és Konferencia ligát is. A szerdai kupa főpróba a Gaziantep ellen simára sikeredett, Batshuayi duplájával már az első félidőben eldöntötték az érdemi kérdéseket így a második játékrészre a tempóból visszavéve készülhettek erre a fontos bajnokira. Minden ilyen meccs ugyanis nagyon fontos Kartal csapata számára, miután a Galatasaray sem tud hibázni így nüanszok dönthetnek a bajnoki elsőségről. A gárda ma visszatérhet hazai közönsége elé ahol a legutóbbi négy meccse irgalmatlan sok gólt lőttek, szám szerint 16(!)szor zörgették meg az ellenfelek hálóját. A csapatból ma is hiányozni fog Bright Osayi-Samuel aki Nigériát képviselve az Afrikai Nemzetek Kupája döntőjébe kaphat lehetőséget ma illetve Luan Peres és Fred séülés miatt maródiak. Bevethető viszont Dzeko aki 16 góljával vezeti a góllövőlistát és a hétközi kupameccsen pihenőt kapott, így érdemes lehet góljára tenni némi aprót.

Az Alanyaspor hazai pályán bárki ellen képes 1-1 meccsen meglepetést okozni, viszont vendégként elég kellemes ellenfélnek számítanak. 24 meccen szerzett 27 pontjuk a 14.helyre elég, tehát éppen csak elkerülik a kieső helyeket. Legutóbbi meccsükön a Kasimpasa ellen megérdemelten maradtak alul 2:1 arányban. Sérültjük nincs, ennek ellenére sima hazai sikert, erődemonstrációt várok.

Egymás elleni eredményeik Fenerbache fölényt mutatnak, legutóbb itt 5:0-ra győztek a Sárga kanárik.

Mindkét félidőben várok hazai gólt!

Várható kezdő 11-ek:

Fenerbahce

Livakovic; Muldur, Bonucci, Oosterwolde, Kadioglu; Yuksek, Krunic; Kahveci, Szymanski, Tadic; Dzeko

Alanyaspor

Taskiran; Balkovec, Aliti, Lima, Hadergjonaj; Fer, Richard; Aydin, Novais, Augusto; Karaca

Tipp: 4-1

Fenerbahçe - Alanyaspor: Fenerbahçe mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp