A Rotterdami torna főtábláján két magyarnak is szurkolhatunk annak köszönhetően, hogy visszamondások miatt, Fucsovics Mártonnak nem kellett kvalifikációs meccset játszani, egyből felcsusszant ő is a főtáblára. Kivel is játszhatna a két hazánk fia, mint egymással.

Amint megírtam a kvalis meccsére az előzetesemet Fucsovicsnak, utána egyből törölték is fellépését a holland Den Ouden ellen. Ott is leírtam, hogy ez a februári holland kikötővárosi ATP500 -as torna az egyik kedvence Fucsovicsnak. 2021 -ben döntőig menetelt, ahol Rublev akadályozta meg a végső sikerben, tavaly előtt pedig negyeddöntőzött. 2023 -ban nem indult, előtte Montpellier majd Dubai volt beprogramozva számára.

Most azonban újra itt van és a Davis Cup meccsén Tatabányán is megmutatta, hogy jó formának örvend, nem a véletlen műve, hogy a világranglista 25. Struffot sikerült két szoros szettben megvernie. Ami sikerült Marcinak, az a betegségek által hátráltatott Marozsánnak egyáltalán nem. Marozsán Fábi Koepfer ellen csak szenvedett, látványosan nem ment neki a játék, így utólag bölcsebb az ember, de lehet jobb lett volna mást játszatni helyette. Eltelt egy bő hét, kérdés ebben a tíz napban mennyire tudta utólérnie magát a fiatalabb magyarnak.

Pozsonyban Challenger tornán 2022 év végén találkoztak, akkor is Fucsó mellé tettem le a voksomat és most is így teszek. Marozsán rengeteget fejlődött és verhetné is Marcit, de az év eleji betegségek miatt lemaradt picit, ráadásul Marcinak tényleg egyik kedvenc tornája a Rotterdami.

Fucsovics meccs győzelmét is ajánlom, de az óvatosak 1,30 -ért a szett győzelmét is választhatják.

Marozsan, Fabian - Fucsovics, Marton: Szett hendikeppel - Hendikep tipp