Milos Raonic újra visszatér a pályára, már sokadszorra több hónapos kihagyások után. A kanadai óriásnak az elmúlt bő három éve erről szól. Amikor a pályán van azonban rendre bizonyítja, hogy nem felejtett el teniszezni és nem véletlenül volt világranglista 3. is valamikor.

2021 -ben csupán tizenkét meccset játszott, de így is verte többek között Fucsovicsot, Tommy Pault vagy Hugo Humbertet. 2022 -ben az egész szezont kihagyta, tavaly kilencszer lépett pályára, de ekkora kihagyások után is tudta verni Tiafoét vagy Kecmanovicot is.

Idén a Kooyong bemutató tornán is verte Tiafoét, az Australian Openen pedig De Minaur ellen 1:1 -es szett állásnál volt kénytelen feladnia a találkozót.

Szóval fura leírni, most sincsen rossz formában a 33 éves kanadai, csak a sérülések rendre keresztbe tesznek a hosszabb lehetséges meneteléseinek.

Teremben is extrán érvényesül a gyors játéka, így Rotterdamban is szívesen szerepel, 2015 -ben elődöntőzött is itt már.

A hazaiak szabadkártyását Jesper De Jongot kapta, aki egy tipikus Challenger játékos, szinte csak ezen a szinten szerepelt a 24 éves mélyföldi, ám ATP szinteken eddigi nem tudta megmutatni a valós képességeit. A hazai pálya picit segíthet, ám Milos egetrengető szerváitól a szurkolók sem menthetik majd meg. A CH és az ATP szint között nagyon nagy a különbség, ezt a holland nem fogja tudni egy nagy ugrással áthidalni hirtelen.

Két szoros szettben várom a kanadai nagy fiú sikerét a kihagyások ellenére is, a szervái magabiztos tartása mellett juthat a következő körbe Raonic.

Raonic, Milos - De Jong, Jesper: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp