Dallasban nagy öröm lehet hiszen két hazai játékos vívja a döntőt. Nevezetesen Marcos Giron és Tommy Paul.

Az alacsonyabban rangsorolt amerikainak nehezebb dolga volt. Eleve egy mérkőzéssel többet játszott és neki két nívós vetélytársat is le kellett győznie ahhoz,hogy itt legyen. Az persze már más kérdés,hogy mennyire voltak csúcsformában.Az első két mérkőzésén jól játszott,de szerintem Moreno de Alboran és Purcellnak sincs oka szégyenkeznie. A legjobban viszont egyértelműen Tiafoe ellen nyújtotta. A tegnapi elődöntőben Mannarino viszont csak halvány önmaga volt.

Tommy így egy kis előnyről indul mivel eggyel kevesebb találkozó is elég volt ahhoz,hogy a mai fináléban itt legyen. Az első találkozóján Daniellel szemben agilisan játszott. Bár leírtam őt kicsit amiatt,hogy a negyeddöntőben Koepfer többször is elvette az adogatását,de a nehézségeken akkor is túl tudott lendülni és ez ma sem lesz másképp. Az elődöntőben pedig szinte hiba nélkül játszott és esélyt sem hagyott a ifjú titán Sheltonnak. A hálónál az egész torna alatt fantasztikus százalékban nyeri a pontokat. A német ellen konkrétan 16-ból 16-ot megnyert. Bár e tekintetben Giron is szép számokat produkált.

A kulcs a fogadó játék lesz az összecsapáson. Akinek sikerül lebreakelni a másikat az megnyeri az adott szettet is. Hiába a stabil adogató játék Marcos oldalán ez mégis csak egy torna döntő. Ő pedig korábban még soha nem játszott ATP szinten finálét és valamilyen szinten biztos,hogy rányomja majd a bélyegét a játékára.

A tapasztalat és a lehetőségek kihasználása a mai napon Tommy mellett fognak állni.

Giron, Marcos - Paul, Tommy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp