A héten Rotterdamban rendezik a legrangosabb férfi tornát. A hazaiaknak máris van kiért szurkolni hiszen a mai napon lép pályára Tallon Griekspoor akinek ellenfele Lorenzo Musetti lesz.

A holland élvezi a honi közönség adta előnyöket. Ilyenkor felszabadult produkciókat láthatunk tőle. Ez nem egyszeri eset hanem tényleg szembeötlő rendszeresen mennyire jól szerepel ezeken a viadalokon. Tavaly elődöntős volt ami nem kis dolog és persze rengeteg pontot is védenie kell. Ha a ranglistára pillantunk szoros összecsapást vizionálnák,de ez messze van a valóságtól. A formája olykor hullámzik Tallonnak,de idén szép eredményeket szállított. Az Ausztrál Open nyilván fájó pont,hogy Cazauxtól kikapott,de a francia élete tornáját produkálta ezen a Grand Slamen. Ezt követően két Davis Kupa meccset játszott a svájciak ellen és mindkettőt megnyert. Az érdekesség ebben az hogy miképpen. Kiemelt számár a nemzet és így a hazai tornák is e körbe tartoznak.Ez látszott e hétvégén is mennyire fontosak neki. Azzal,hogy egymás után négy tie breaket nyerjen arra enged következtetni mennyire fókuszált tud lenni. Így a mai napon se számítok tőle kevesebbre.

Annál inkább az olasztól. Lorenzonak a világranglistás helyezése szépen mutat,de ezzel meccset nem lehet nyerni. Az elmúlt fél évben jóllakott óvodásként utazgat. Az a fajta apátia amit leművel egy-egy meccsen a jó öreg honfitársát idézi nevezetesen Fogninit. Fejben nagy problémák vannak ez teljesen egyértelmű. Az Ausztrál Openen és azt megelőzően a US Open is szett előnyről sikerült kikapnia egy nála jóval alacsonyabban rangsorolt játékostól. Elveszti a koncentrációját és onnantól vége. Az elmúlt hónapokban váratlan és/vagy sima vereségek sora áll a neve előtt. Múlt héten Marseilleben Merterer ellen még jól játszott a következő körben pedig gyalázat volt a produkciója. Machac akkor vette el az adogatását amikor akarta. Nem mellesleg gyengén szervált. Egy adogató játékban egymást követő három breaklabdából egyet sem tudott megcsinálni.

Jelenleg motiváltság és felkészültségben óriási olló van a két játékos között így nem kérdés,hogy a holland örülhet a nap végén.

Griekspoor, Tallon - Musetti, Lorenzo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp