A héten is rendeznek az Egyesült Államokban tornát nevezetesen Delray Beachen. Szerencsére itt már valamivel hígultabb a mezőny azaz nagyobb teret kapnak más nemzetek játékosai is. Dallasban kis túlzással hazai torna volt.

A mai programból a Yoshihito Nishioka - Matteo Arnaldi összecsapást szemeltem ki.

A japánnak tavaly év végén jól ment a játék azonban idén nem igazán áll össze. Nem indult el egy felvezető tornán sem a Grand Slamet megelőzően. Egyrészt hiba volt vagy már itt is sérülés akadályozta ezt nem tudom. Mondhatnánk,hogy egy szettet elhozott Rune ellen,mint dicséret,de ez inkább csak kozmetikázás lenne. Hiszen a dán borzasztó mélyen van jelenleg. Másrészt rengeteg hibával játszott Nishioka ezen a találkozón.Ezt követő produkciója sem győzött meg. A Davis Kupában a 150-en kívüli Hassant három szettbe tudta csak megverni. Majd a szerencsés vesztesként szintén bőven százon túli Lestiennet is véres veríték árán gyűrt le múlt héten Dallasban. A következő fordulóban pedig kénytelen volt visszalépni. Hiába korábbi döntősről beszélünk az idei eredmények alapján nem sok esély van egy következő körre se.

Az olasz viszont egy feltörekvő tehetség aki kemény pályán is megállja a helyét. Fontos kiemelni hiszen ő is ahogy a taljánok nagy többsége salakon domborítanak. Tavaly viszont már a gyors borításon is szállított szép sikereket. Év végén például verte már Popyrint is aki top50-es vagy idén épp Fucsovicsot is legyűrte. Nagy küzdő az olasz ezt épp Marci ellen bizonyította is. Adelaidenben fájó vereséget szenvedett Jarrytól ahol egy ki-ki meccsen kapott ki. Rosszul semmiképp nem játszott,de a ki nem kényszerített hiba túl sok lett a végére.

Összességében elégedetlen nem lehet a játékával. Persze van hova fejlődnie,de a játéka és a formája sokkal inkább előremutató mintsem a japáné. Ráadásul a sérülés ki tudja mennyire hátráltatja a megtépázott teljesítményét Yoshihitonak.

Nishioka, Yoshihito - Arnaldi, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp